Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 23 » ДСНС нагадує про необхідність дотримуватися правил перебування у природних екосистемах
21:53
ДСНС нагадує про необхідність дотримуватися правил перебування у природних екосистемах

 

    ДОТРИМУЙТЕСЬ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ!

 

 

 

 

 

 

Триває робота з попередження виникнення численних пожеж на відкритих територіях

та у природних екосистемах, в яких беруть участь й волонтери Червоного Хреста.

 

 

Спільно з правоохоронцями, волонтерами  та представниками лісових господарств рятувальники активно патрулюють лісові масиви, а також у ході інформаційно-роз’яснювальної роботи пояснюють людям як не знищити кілька сотень гектарів лісу під час спалювання сміття або розведення багаття на природі.

         

Так, 20 травня спільна рейдова перевірка за участі представників Управління ДСНС у Кіровоградській області, управління лісового та мисливського господарства та волонтерів обласної організації Червоного Хреста відбулася у лісовому масиві Салганні піски у м. Кропивницький. Організатори рейду перевірили наявність застережних табличок та шлагбаумів на в’їздах до лісу, стан розмежувальних протипожежних смуг, а мешканцям обласного центру нагадали про те, що випалювати рослинність забороняється законодавством.

         

22 травня у Черкасах, на території Собківського лісництва уманські рятувальники спільно з представниками ДП «Уманське лісове господарство» провели тактико - спеціальні навчання, під час яких представники двох служб відпрацювали алгоритм взаємодії у випадку виявлення загорання, а також тактичні схеми боротьби з лісовими пожежами. 

 

На Прикарпатті схожі тренування відбулися в урочищі Вовчинці ДП Дністровського лісництва.

          

На Донеччині співробітники 6-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС в області провели профілактичну роботу серед населення у м. Слов'янськ. Рятувальники закликали громадян дотримуватися правил пожежної безпеки, зокрема, не кидати сірників, що горять та недопалків, не розпалювати вогнищ, повідомляти про випадки загоряння у лісі на номер “101”, тощо.

         

У свою чергу на Одещині, 22 травня рятувальники м. Білгород-Дністровського  поспілкувалися із людьми, які відпочивали у місцевому парку.

          

На Хмельниччині 22 травня фахівці Дунаєвецького районного сектору  провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в м. Дунаївці та с. Демянківці Хмельницької області, під час якої розповіли про небезпеку спалювання сухої трави та нагадали правила перебування у лісовій зоні.

         

Така робота проводиться навіть під час обмежувальних карантинних заходів, адже пожежонебезпечний період в Україні набирає обертів і створює передумови для збільшення кількості загорянь в екосистемах.

 

Тож, Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

 

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

 

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

 

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та  розташовані поруч споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель диких тварин.

 

 

Фото – прес-служби  ТЧХУ/ Facebook

За джерелом:

https://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/108703.html?fbclid=IwAR3ByTTjpGU9hhoeJkzOxp6OvcL5rVYlMG6JvEf4rx-1RPhUs72PFSK5zCM

 

 

 

     

 

Переглядів: 303 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024