Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 25 » 25 травня - Всесвітній день щитовидної залози
12:18
25 травня - Всесвітній день щитовидної залози

БРАК ЙОДУ В ОРГАНІЗМІ – НЕДОПУСТИМИЙ!

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 25 травня у всіх країнах відзначається

Всесвітній день щитовидної залози (World Thyroid Day).

 

 

 

Дата увійшла в календар в 2009 році, коли Європейська асоціація (European Thyroid Association - ця організація займається вивченням питань, пов'язаних із щитовидною залозою та її захворюваннями) запропонувала відзначати день, присвячений цій темі, 25 травня на міжнародному рівні. Цю ініціативу підтримали й інші лікарські спільноти подібної спрямованості, що працюють в Азії, Північній і Латинській Америці.

 

Новий всесвітній день в календарі допомагає проводити додаткові заходи, спрямовані на підвищення рівня інформованості суспільства про можливі захворюваннях щитовидної залози та методи їх запобігання, а також на пропаганду сучасних методів профілактики та лікування хвороб цього органу.

 

Згідно з медичною статистикою, різними неполадками в роботі щитовидної залози страждає до третини всього населення планети. Вузлові утворення виявляються у 30 відсотків дорослих людей, зоб (збільшення залози в результаті дефіциту йоду) - у 10-30 відсотків.

 

Між тим, більшість захворювань цього важливого органу («щитовидка» виробляє гормони, які беруть участь у регуляції обміну речовин і зростання клітин) на сьогоднішній день вважаються виліковними. Що стосується захворювань, викликаних дефіцитом йоду, то їх цілком можна запобігати, наприклад, за допомогою програм загального йодування харчової солі, яка діє у багатьох країнах світу.

 

Після Чорнобильської катастрофи в Україні ці хвороби, викликані дефіцитом йоду в організмі, набула великого поширення, і заходи щодо їх профілактики і лікування мають зараз високу актуальність.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://uozkmr.gov.ua/main/186-25-travnya-vsesvtny-den-schitovidnoyi-zalozi.html

 

Переглядів: 291 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024