Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 10 » Депутати запропонували видавати кожному українцеві по 3000 грн на час кризи (ВІДЕО)
21:52
Депутати запропонували видавати кожному українцеві по 3000 грн на час кризи (ВІДЕО)

ВИХІД З ТУПИКА - ДРУКАРСЬКИЙ ВЕРСТАТ

 

 

 

 

 

 

 

Для виходу України з кризи робоча група з народних

депутатів запропонувала надрукувати 300 млрд грн.

 

 


У Верховній Раді ініціювали заходи з підтримки громадян України та економіки загалом у зв’язку із запровадженим карантином. Їхню загальну концепцію представила секретарка робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку, голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету з питань економічного розвитку Людмила Буймістер, повідомила прес-служба парламенту.

 

У комітеті підрахували, що макроекономічні показники дозволяють зробити емісію до 10% від ВВП країни, а це близько 300 млрд грн. По 100 млрд грн з цієї суми буде направлено на три великі програми.

 

  • Перша – фінансова підтримка громадян з метою стимулювання попиту на продовольчі товари. Планується запровадити тимчасовий універсальний базовий дохід у розмірі 3 тис. грн на кожну особу на період виходу з карантину та економічної кризи.
  • Друга – безкоштовне й безумовне кредитування малого та середнього бізнесу для виплати зарплат і збереження робочих місць.
  • Третя – частину грошей буде направлено на відновлення галузі електроенергетики та інвестиції у будівництво інфраструктури.

 

Таким чином, 300 млрд грн для цих цілей доведеться просто надрукувати. Право емісії грошей належить Національному банку України, який, однак, офіційно ще не коментував ініціативи депутатів.

 

«В обговоренні запропонованої концепції взяли участь народні депутати, представник Ради Національного банку, науковці, експерти. Вони підтримали загальну ідею запропонованої програми і висловили низку пропозицій щодо її реалізації. Зокрема, прозвучала думка, що ми звикли боятися емісії коштів, яка викликає інфляцію, однак, саме страх втратити гроші стимулює людей витрачати кошти і таким чином фінансувати реальний сектор економіки», – сказано у повідомленні прес-служби Верховної Ради.
 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 9 червня Міжнародний валютний фонд схвалив виділення Україні 5 млрд доларів. Перший транш цієї допомоги в сумі 2,1 млрд доларів фонд вже спрямував в Україну. Виділення решти грошей залежатиме від того, як Україна виконуватиме умови програми з МВФ.

 

Кредит від МВФ дозволить Україні додатково отримати ще майже 3 млрд доларів від Єврокомісії та Світового банку.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zaxid.net/kozhnomu_ukrayintsevi_tri_tisyachi_griven_na_chas_krizi_deputati_n1503402

 

 


 

 

Переглядів: 371 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024