Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 18 » На Львівщині впроваджують механізм координації транскордонних рятувальних робіт
20:39
На Львівщині впроваджують механізм координації транскордонних рятувальних робіт

 

СПІВПРАЦЯ  СУСІДІВ  У  КАРПАТАХ

 

 

 

 

 

 

Для поліпшення ефективності та оперативності реагування рятувальних служб на надзвичайні події в гірських районах Львівської області реалізується проєкт міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «SOS – рятувально - навчальний центр з організації та проведення транскордонних рятувальних заходів».

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей українсько-польський проєкт, що передбачає спільні тренування та навчання рятувальників–волонтерів в Польщі та в Україні, а також поліпшення матеріально-технічної бази рятувальних служб, реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – України 2014-2020».

 

Бюджет проєкту для України: 331 812,24 євро, з яких грант ЄС – 316 880,7 євро. Реципієнт та виконавець проєкту з українського боку є Львівська обласна контрольно-рятувальна служба туристсько-спортивної спілки України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомив начальник Львівської обласної контрольно - рятувальної служби туристського-спортивної спілки України, член президії ЛОО ТЧХУ, командир Загону швидкого реагування Червоного Хреста обласної організації Товариства Михайло Яворівський, окрім проведення транскордонних тематичних заходів з безпеки в горах і навчальних курсів надання першої допомоги, проєктом заплановано модернізацію існуючого Рятувально - навчального центру з організації та проведення транскордонних рятувальних заходів у с. Славсько Львівської області та поліпшення його матеріально-технічного забезпечення.

 

«Рятувально - навчальний центр стане додатковою базою для навчань гірських рятувальників, волонтерів-пожежників та представників інших залучених організацій. Наявність відповідної установи дозволить організувати цілодобове чергування громадських рятувальників в період масового перебування туристів в горах та на гірськолижних схилах. Окрім цього, проєктом заплановано придбання надійного та високо - прохідного транспорту, що надасть можливість оперативно прибути з необхідним спорядженням до місця надзвичайної події», - розповів Михайло Яворівський.

 

В свою чергу директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Роман Шепеляк поінформував, що у 2019 році проєкт отримав співфінансування з обласного бюджету Львівської області в сумі 500 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

«За кошти обласного бюджету закупили обладнання та спорядження, зокрема: набори всесезонного одягу, лавинні набори АВС для оснащення Рятувально-навчального центру у Славську для проведення скоординованих транскордонних рятувальних робіт та тренувальних курсів. Також придбано причіп V0-3015 з комплектуючими, який необхідний для перевезення надувних човнів, електричного велосипеда та важкого обладнання, яке неможливо вмістити в багажні відділення оперативних та транспортних засобів. Водо - і вітрозахисний одяг, спецзасоби пересування по снігу та пошуку в лавинах значно покращать ефективність проведення пошуково-рятувальних робіт в горах України», - зазначив Роман Шепеляк.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Учасники угоди з польської та української сторін 21 березня 2019 р. були гостями Львівської ОО ТЧХУ. У той день на сторінці ЗШР ЛОО ТЧХУ «ГОРС» у соцмережі Facebook було розміщено таке повідомлення: «Завершили всі підготовчі роботи, - підписали Грантовий контракт, партнерські угоди, провели реєстрацію в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та приступили до реалізації міжнародного Проекту з безпеки в горах “SOS – рятувально - навчальний центр з організації та проведення транскордонних рятувальних заходів“, який співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020". У Львові на засіданні спільного комітету партнерів обговорили проблемні питання проекту та шляхи їх вирiшення. Про деталі Проекту готуємо презентацію».

 

 

Фото - ЗШР ЛОО ТЧХУ «ГОРС»/ Facebook

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news?id=52043

https://www.facebook.com/GORS.Lviv/photos/pcb.1423530821130319/1423527324464002/?type=3&theater

 

Переглядів: 298 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024