Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 19 » У Львівському ландшафтному парку «Знесіння» 22 червня - відкриття системи стежок здоров’я
16:15
У Львівському ландшафтному парку «Знесіння» 22 червня - відкриття системи стежок здоров’я

 

ПРЕС - АНОНС

 

 

 

 

 

 

 

22 червня до Дня медичного працівника у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння»

у Львові відбудеться відкриття системи стежок здоров’я (теренкурів).

 

 

Місце та час - вул. Ніжинська, біля місця паркування автомобілів перед Шевченківським Гаєм.  22.06.2020 о 16:00 год.

 

Організатор заходу – Регіональний ландшафтний парк «Знесіння», Світова федерація Українських лікарських товариств (СФУЛТ).

 

Співорганізатори – ЛНМУ ім. Данила Галицького, Департамент ОЗ ЛОДА, Управління ОЗ Львівської міської ради, Українське лікарське товариство у Львові.

 

Організаційно-методичну роботу та підготовчу частину забезпечили працівники Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» та викладачі ЛНМУ ім. Данила Галицького, а також волонтери з Польщі та Словенії.

 

Метою створення теренкурів є надання можливості проводити відновлення здоров’я (реабілітацію) пацієнтами на різні захворювання. Також заохочує громадян до здорового способу життя та відповідального ставлення до свого здоров’я.

 

Ходьбою, як методом лікування лікарі зацікавилися в середині дев'ятнадцятого століття. Наприклад, в 1845 році лікар Хартвиг своїм пацієнтам радив прогулянки вздовж моря. Професор Вербер з 1862 року активно рекомендував пацієнтам ходьбу по стежках гірських курортів Німеччини і Швейцарії. У 1885 році німецький лікар Ертель узагальнив всі ці починання до нововведення теренкура (від слів терен – місце, курація – оздоровлення) - нового методу лікування деяких захворювань за допомогою дозованих (заданих лікарем) піших прогулянок з мінливими характеристиками протяжності, нахилу маршруту і темпу кроку. Дуже швидко теренкур став популярний в усій Європі.

 

Перевага теренкурів полягає в тому, що відсутнє сильне навантаження на серцево-судинну систему та опорно-руховий апарат, що дозволяє проводити його людям огрядним і слабо підготовленим фізично. Крім того, при серцевих захворюваннях, біг може погіршити загальний стан здоров'я, а теренкуром можна розвинути у пацієнтів фізичну активність.

 

Впродовж 2019 році у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» (Львів) розроблена динамічна система стежок здоров’я (теренкурів):

 

три кардіологічні стежки (0,560 км; 1,175 км та 1,875 км), котрі обладнані чотирма інформаційними стендами з картами та інформацією про оздоровчу ходьбу, історію теренкурів, цікаві місця парку;

дві загально-оздоровчі стежки (2,515 км та 3,065 км), які об’єднують п’ять загальнодоступних спортивних майданчиків, на яких встановлено  три інформаційні таблички і два щити.

 

Стежки ознаковані (стовпцями, табличками) з позначенням віддалі,  пройденої від початку кожного маршруту.

 

Важливим фактором також є можливість забезпечення доступу до комплексної кардіологічної реабілітації, оздоровлення та профілактики людям, котрі через фінансові обмеження не мають можливості скористатися з реабілітаційних програм в санаторіях та інших спеціалізованих закладах.

 

Також тут можуть покращувати своє здоров’я жителі Львова, котрі ведуть або ж тільки розпочинають вести активний та здоровий спосіб життя.

 

Це свято ЗДОРОВЯ в першу чергу для медиків, які хочуть бути здоровими і зробити здоровими своїх пацієнтів.

 

Захід у парку «Знесіння», присвячений професійному святу медичних працівників, цього року змінив свій формат, у зв’язку з епідемічною ситуацією в державі.

 

Контактні особи:

 

директор парку Уляна Тарас, тел.: +380970781453,

професор Андрій Базилевич, тел.:  +380674473221;

E-mail: abazylevych@ukr.net.

 

 

Фото – з відкритих джерел

Організатори заходу у парку «Знесіння»

 

 

 

Переглядів: 615 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024