Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 20 » День меди́чного працівника́ у первинній організації Червоного Хреста Львівської обласної клінічної лікарні
13:45
День меди́чного працівника́ у первинній організації Червоного Хреста Львівської обласної клінічної лікарні

 

ВІТАЄМО  МЕДИКІВ - З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

 

 

 

 

 

 

День медика — професійне свято працівників галузі охорони здоров'я

України. Відзначається воно щорічно у третю неділю червня.

     

Професійне свято відзначають за традицією й у КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня", зокрема, і в його первинному осередку Червоного Хреста, який є найчисельнішим в Личаківській  РО м. Львова ТЧХУ. У ньому - 1000 членів Товариства. 

 

 

 

 

 

 

Задовго до цього свята генеральний директор медичного закладу Михайло Гичка та голова п/о ТЧХУ лікарні, заступник генерального директора з медсестринства Леся Зробок провели ґрунтовну нараду. Тож сьогодні, напередодні свята, у колективі відбулася бесіда, на якій привітали колектив і розповіли присутнім про його історію та про цілі і завдання, які стоять перед ними в поточному році, особливістю якого є тотальна боротьба з пандемією коронавірусу.

 

 

 

 

 

 

Як знаємо, в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоров'я було встановлене у червні 1994 року указом тодішнього президента Леоніда Кравчука. «... На підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров'я України...», – йдеться у відповідному указі від 3 червня 1994 № 281/94 «Про День медичного працівника».

День медика – це, в першу чергу, знак поваги та визнання важливої ролі медиків в житті, як країни в цілому, так і кожної людини окремо.

 

 

 

 

 


В колективі багато працює тих, хто побував на полях битв з противником на сході України. Одна з них, хірургічна медична сестра Христина Омельченко. Впродовж 6 місяців вона працювала у польовому госпіталі на Донеччині. Це було до оголошення пандемії коронавірусу, а тепер, каже вона, навіть не уявляє, як медики дають собі там раду.

 

"Червоному Хресту також належить велика роль у допомозі тим, хто на фронті, і тим, хто проживає біля лінії зіткнення. З настанням тепла, біля офісів районних і міських організацій ТЧХУ відкриються санітарні пости патронажних медичних сестер, на яких будуть міряти не лише тиск, але і роздавати пам'ятки про захист від коронавірусу", - зазначила Леся Зробок.

 

Леся Володимирівна запевнила, що первинний осередок ЛОКЛ також не буде стояти осторонь цієї проблеми, адже у ньому 1000 членів Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Активістка Червоного Хреста, старша сестра медична кардіохірургічного відділення лікарні, голова профспілкової організації Марія Сидорак  і Леся Зробок потурбувалися, щоб обновити наглядну агітацію у їх медичному закладі, яка стосується типових правил захисту людини від коронавірусу.

 

 

 

 

 

 

Михайло Гичка, котрий 6 жовтня 2011 р. нагороджений на виїзному засіданні правління ТЧХУ у Львові нагрудним знаком  Червоного Хреста «Почесна відзнака», схвалив їх роботу і порадив продовжувати проводити усну агітацію про дотримання вимог карантину з родичами хворих, щоб зупинити спалах небезпечної недуги у місті.

 

 

 

 

 

 «Як прийде мир і спокій на нашу землю, хворих на коронавірус - неодмінно поменшає. Від цієї недуги можна вилікуватися лише при умові, якщо регулярно слідкувати за своїм здоров'ям і суворо дотримуватися вимог карантину: миття рук, соціальна дистанція, зміцнення імунітету», - підкреслила Леся Зробок.

 

 

 

 

 

 

Швидко пролетіли хвилини нашого спілкування. Медики взялися до своєї звичної роботи, а ми домовилися зустрітися з ними знову, уже з приводу завершення лікування останнього хворого на коронавірус у Львівській області.

А сьогодні подякуймо медикам за їх самовіддану працю, безмежне терпіння і побажаймо кожному з них найголовнішого - міцного здоров'я!  

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

Переглядів: 332 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 12:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024