Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 21 » Свята і будні первинного осередку Червоного Хреста КНП ” Пологовий клінічний будинок №1 м. Львова”
21:55
Свята і будні первинного осередку Червоного Хреста КНП ” Пологовий клінічний будинок №1 м. Львова”

 

ЛЕЛЕКИ  ПАНДЕМІЇ - НЕ БОЯТЬСЯ

 

 

 

 

 

Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста у комунальному

некомерційному підприємстві “Пологовий клінічний будинок №1 м. Львова”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чи літо, чи зима, а лелеки справно кружляють над цим медичним закладом. Навіть вимоги карантину для цих птахів, посланців неба, – не чинні.

 

 

 

 

 

 

Нескінченим потоком йдуть і йдуть породіллі сюди, щоб привести на світ нове життя у свої родини, а для держави – нових громадян. Якщо торік їх число за 5 місяців становило 1311, то на сьогодні уже 1112 осіб. А до кінця року це число подвоїться.

 

 

 

 

 

 

І все ж, коронавірус вніс у планову роботу колективу свої корективи: якщо за 5 місяців минулого року було народжено всього 62 недоношених малюки, то на сьогодні таких дітей уже 68.

 

 

 

 

 

 

Голова первинного осередку Червоного Хреста у цьому медичному закладі Світлана Яківна Мартиняк пояснює цей феномен ослабленням породіль. А буває, що у матері – коронавірус, і дитині треба допомогти народитися швидше, щоб матір помістити після пологів на лікування у спеціальний бокс в інфекційній лікарні.

 

"Чи дітям не передається коронавірус при народженні від хворої матері?" - Цікавлюсь у Світлани Яківни.

"Ні, такого у нас ще не було", – запевняє медик, котра працює тут з десяток років заступником генерального директора з медсестринства.

 

 

 

 

 

 

Турбуються тут не лише про породіль, але і про їх родичів. Тому вже у вестибюлі їх зустрічають плакати про те, як захистити себе від коронавірксу. У той день оновлювали наглядну агітацію активісти первинного осередку Червоного Хреста, молодші медичні сестри Марія Андріїшин і Наталія Яйко. У місті новий спалах недуги, і зайвий раз нагадати про правила захисту від інфекції, ніколи не завадить.

 

 

 

 

 

 

Всього ж у пологовому будинку №1 свою шляхетну вахту несуть понад 200 медиків, членів первинного осередку Червоного Хреста. Всі вони – лицарі милосердя.

 

 

 

 

 

 

"Милосердя – це особливий стан людської душі, - ділиться своїми роздумами Світлана Яківна, - оте проміння Віфлеємського Світла Миру, яке Червоний Хрест і скаути з ОУС принесли нам на Різдво, допомагають тримати його в душі впродовж всього року".

 

 

…Наша розповідь про Пологовий будинок №1 у Львові була би не повною, якби ми не зазначили яким щастям сяють очі родичів тих, хто приходить сюди за новонародженим!

 

 

 

 

 

 

Ось одна з львівських родин: мати – Оксана, батько – Віктор, і дві  бабусі -  Ірина і Галина. Вони дякують акушерам і медичному персоналу, що пологи прийняли нормально і малятко прийшло на світ без жодних пригод.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що карантинний бебі-бум ще попереду. Він настане у січні-лютому. Щоб все пройшло нормально, майбутнім мамам треба дбати про своє здоров'я вже зараз і консультуватися частіше зі своїми сімейними лікарями.

 

 

 

 

 

 

Ми ж вітаємо цей дружний колектив з професійним святом, - Днем медичного працівника, і бажаємо найголовнішого – міцного здоров'я, великого терпіння і щасливого майбутнього у час великих випробувань!

 

Фото – автора та КНП «ПКБ №1 м. Львова»/Facebook

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 14:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 0
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024