Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 24 » COVID-19: Епідеміолог Наталія Тімко розповіла, чому хворіють медичні працівники
08:10
COVID-19: Епідеміолог Наталія Тімко розповіла, чому хворіють медичні працівники

 

МАЄМО ТЕ, ЩО МАЄМО

 

 

 

 

 

 

 

22 червня  відбулося засідання Головної Управи Українського лікарського

товариства у Львові в умовах карантину у форматі ZOOM-конференції.

 

 

 

 

 

 

 

Під час засідання члени Головної Управи Українського лікарського товариства у Львові заслухали оперативну інформацію лікаря-епідеміолога Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головного позаштатного спеціаліста Департаменту ОЗ ЛОДА з епідеміології Наталії Тімко щодо поширення захворювання на COVID-19 серед мешканців Львівщини.

 

Вона наголосила, що на Львівщині щодня зростає кількість хворих на COVID-19, а приріст нових випадків випереджає темпи одужання. У стаціонарах перебуває близько 800 пацієнтів хворих на COVID-19.

 

«На Львівщині надзвичайно несприятлива ситуація із захворюваністю медичних працівників. Маємо 640 зареєстрованих випадків захворювання серед медпрацівників. Осередок із найбільшою кількістю випадків – це лікарня швидкої медичної допомоги. Там зафіксовано 126 випадків інфікування медпрацівників. У Львівській обласній лікарні – близько 60 випадків.З цим є надзвичайно  велика проблема. Кожен випадок захворювання медика повинен бути розцінений, як професійне захворювання, тому по кожному випадку потрібно проводити епідеміологічне розслідування, з’ясовувати обставини інфікування. Потрібно з’ясовувати ризики в лікарні, виявляти їх та усувати», – сказала Наталія Тімко.

 

 

 

 

 

 

Вона додала, що із зафіксованих 640 випадків інфікування проведено розслідування лише по трьох.

 

Наталія Тімко розповіла про головні небезпеки інфікування для медичних працівників:

  • Спільне перебування у рекреаційних зонах без масок.

Коли люди перебувають разом у таких рекреаційних зонах, через певний час з’являються нові випадки захворювання. Тому в лікарнях потрібно обмежувати такі речі, щоб люди менше перетиналися без засобів індивідуального захисту.

  • Виходити у ЗІЗ за межами «червоної зони», консультації між відділеннями

У лікарнях мусить бути чітке зонування – «червона зона», «сіра» (перехідна), «зелена» (чиста) зона. Якщо людина залишає «червону зону» вона має зняти ЗІЗ. Якщо цього не дотримуватися, то збільшується ризики внутрішньо лікарняного інфікування.

 

 

 

 

 

 

 

Як медичним працівникам убезпечити себе від хвороби?

 

  • Провітрювання та кварцування

Нехтування провітрюваннями приміщення є неприпустимим. Доведено, що бактерицидне опромінювання згубно впливає на вірус. Кварцування проводять двічі на день, а провітрювання варто проводити, як можна частіше.

  • Обслуговування ковідних пацієнтів

Варто зменшити кількість людей, які обслуговують ковідних пацієнтів. Кількість людей, які працюють з пацієнтом має бути зменшена до мінімуму.

  • Часте миття рук

Краще часто мити руки, а не ходити в рукавицях цілий день. Обробляти рукавиці антисептиком – не ефективно.

  • Часте ПЛР-тестування

Тестування свідчить лише про те, що на момент забору крові людина була не інфікована, але це може змінитися того ж дня.

  • Правило самоізоляції у випадку інфікування

Люди, які були у безпосередньому контакті і могли заразитися повинні дотримуватися самоізоляції та не виходити на роботу.

 

«Зараз вірус поводить себе інакше. До нас все частіше звертаються люди, які  ще вчора почувалися добре, а вже сьогодні різко з’являється загальна слабкість і на КТ ми бачимо двобічну полісигментарну пневмонія. Якщо раніше були  більш легкі випадки, то на сьогодні ми спостерігаємо все важчі. У лікарню йдуть ті хворі, хто потребує кисню», – сказала Наталія Тімко.

 

Окрім того, за її словами, у деяких пролікованих пацієнтів спостерігаються незрозумілі випадки чи то повторного інфікування, чи то реактивації вірусу в організмі.

 

«Дослідження китайських вчених свідчать, що антитіла до цього коронавірусу  не є стійкими і довготривалими. Наразі виглядає так, що як і сезонним грипом коронавірусом можна буде хворіти щороку», – сказала Наталія Тімко.

 

 

Фото – УЛТ у Львові/Facebook

За джерелом:

http://ult.lviv.ua/?p=4480

 

Читайте також: In memoriam: Герої, які загинули у боротьбі з COVID-19

Переглядів: 259 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024