Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Червень » 24 » У Львові посилять заходи з дезінфекції міста
09:49
У Львові посилять заходи з дезінфекції міста

 

ЧИСТОТА – ЗАПОРУКА  ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

У зв’язку із збільшення кількості інфікованих на коронавірус, у Львові продовжують щоденні заходи із дезінфікування під'їздів, громадського транспорту, миття доріг і тротуарів, та дитячих майданчиків.

 

 

 

Про це передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

 

Також за словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, посилиться робота моніторингових груп щодо перевірки дотриманням умов карантину. Так від сьогодні розпочали працювати моніторингові групи в електротранспорті, а від завтра такі групи перевірятимуть ще й автобуси.

 

ʺУ зв’язку із збільшенням кількості інфікованих на коронавірус, міський штаб прийняв рішення про посилення карантинних заходів.

 

Так, щодо житлових будинків, то має бути щоденне миття сходових кліток, ліфтів, поручнів, проведення повної дезінфекції у під'їздах.

Комунальні служби мають забезпечити миття тротуарів біля будинків дезінфікуючими засобами, відновити роботу порохотягів і водовозок, в залежності від погоди. Порохотяги і водовозки мають працювати вдень і вночі. Також буде проводитися миття і дезінфікування дитячих майданчиківʺ, — розповідає Маруняк.

За її словами, дотримання карантинних заходів перевірятимуть моніторингові групи, які створені при районних адміністраціях.

ʺЗараз моніторингові групи працюють у дві зміни — з 09.00 до 22.00 год. Вони обходять і перевіряють усі об'єкти, які працюють, — заклади торгівлі, літні майданчики щодо дотримання умов карантину. Найперше перевіряють, щоб відвідувачі були в масках, щоб була дотримана дистанція. Також, щоб продавці і працівники закладу дотримувалися правил, і у закладі були дезінфікуючі засоби.

Якщо заклад не дотримується передбачених вимог, то йому видається попередження. Однак, якщо порушення суттєве, і несе небезпеку для відвідувачів, тоді спільно із працівниками поліції на заклад складається протокол, або його закривається.

Так, з березня ми закрили 8 об'єктів через недотримання карантинних заходів. Та коли усі недоліки ліквідовують, то цей об'єкт відновлює роботу. Однак його роботу продовжують ретельно контролюватиʺ, — продовжує заступниця мера.

Натомість відсьогодні розпочали працювати моніторингові групи ЛКП ʺЛьвівелектротрансʺ, які перевіряють дотримання правил карантину пасажирами електротранспорту.

ʺЦі групи працюють у трамваях і тролейбусах, і перевіряють, чи пасажири заходять у транспорт у масках, перевіряють, щоб не було стоячих пасажирів, а лише сидячі.

Від завтрашнього дня хочемо організувати такі групи в автобусах.

Відзначу, що дезінфекція і миття транспорту продовжує проводиться щодня. Єдине зауваження, що мешканці, які користуються нашим транспортом, їздять без масок і наражають на небезпеку людей, які є поряд.

Отож, завдяки роботі моніторингових груп, будемо мати всю інформацію по транспорту, по закладах торгівлі та ін. Ця інформація скеровується на штаб, аналізується, і приймаються відповідні адміністративні рішення.

Люди розслабилися і думають, що небезпека минула. Але, на жаль, кількість хворих зростає. Тому, наскільки ми будемо дотримуватися протиепідеміологічних заходів, щоб унеможливити ріст захворюваності, залежить від нас з вами.

Тому, прохання до мешканців чітко дотримуватися усіх заходів, які передбачені чинним законодавством, комісією ТЕБ і НС і прийняті штабом Львівської міської радиʺ, — підсумувала Маруняк.

Нагадаємо, в Україні вже понад 38 тис. випадків COVID-19, за добу - 833.

 

Фото – ЛМР

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1876743-u-lvovi-posilyat-zakhodi-z-dezinfektsiyi-mista

 

Переглядів: 269 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024