Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Липень » 6 » Уперше люди з інвалідністю підкорили найвищу вершину Львівщини на українській “жульєтці”
12:18
Уперше люди з інвалідністю підкорили найвищу вершину Львівщини на українській “жульєтці”

ПОБРАТИМИ СВОЇХ У БІДІ – НЕ ЗАЛИШАЮТЬ

 

 

 

 

 

 

Двоє героїв на візку зійшли на найвищу точку Львівської області - гору Пікуй.

 

 

 

Це було першим сходженням у гори на українському відповіднику “жульєтки” - візка, з допомогою якого люди з інвалідністю долають вершини

 

 

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV зі Львова.

 

У суботу, 4 липня 2020 року, проект "On3Wheels - Фонд здійснення мрій", що допомагає людям з інвалідністю мандрувати горами, розпочав четвертий сезон походів. Цьогоріч у мандрівку вирушили близько сотні мандрівників. Серед охочих милуватися українськими Карпатами - двоє людей з інвалідністю, котрі пересуваються на візках.

 

 

 

 

 

 

Утім цьогоріч сходження було особливим, оскільки спеціальний візок для подолання вершин за французьким зразком розробили у Львові.

 

 

 

 

 

 

“Волонтери організовують інклюзивні походи в гори за допомогою спеціального візка - "жульєтки", - розповів "Еспресо" ініціатор проєкту On3Wheels Олександр Луцик. - Цього року відбулося дебютне сходження на українському відповіднику такого візка. Українську "жульєтку" виготовили у Львові з легкосплавних металів, тому вона значно зручніша та легша".

 

Заохочує ветеранів не боятися підкорювати вершини учасник бойових дій, ініціатор соціального проекту Veterans Go Віктор Баранник. Чоловіка завжди манили гори, тож після повернення до мирного життя вирішив навчати людей альпінізму та організовувати сходження у гірські вершини. Окрім цього, не забував про своїх побратимів, котрі після війни дістали непоправні поранення.
 

 

 

 

 

 

 


“Коли я повернувся з фронту, вирішив зайнятися власною справою. Альпінізм - це те, що я люблю та вмію робити, - розповів "Еспресо" Баранник. - Разом з ініціативною групою вирішили допомагати пораненим героям теж підкорювати вершини. "Жульєтка" дещо подібна на ноші, але у сидячому положенні. Людина сидить у візку і їй допомагають волонтери і побратими. Попереду запряжена людина, а позаду, як ноші, піднімають. Збоку ще по двоє хлопців допомагають, якщо дуже складний підйом. Гора Пікуй, яку ми обрали на цей раз, не є технічно складною, маршрут не довгий і доступний усім, навіть дітям. На такі сходження ветерани ідуть сім’ями".
 

 

 

 

 


Підкорити найвищу вершину Львівщини наважився ветеран ООС Олексій Скриба. До поранення на фронті чоловік захоплювався походами в гори, зокрема підкорював Кавказькі вершини. Після отриманих травм опинився на інвалідному візку. Але не втрачав сил і ентузіазму, самотужки пересувався по місту. Нині кинув виклик і вже з допомогою побратимів підкорив гору Пікуй.

 

В автобусі протягом поїздки та безпосередньо під час сходження усі дотримувались карантинних обмежень та санітарних норм. Під час сходження на гору учасники тримали дистанції. Безпеку в поході забезпечувала Гірська Оперативно Рятувальна Служба «ГОРС», сформована з волонтерів ЗШР ЛОО ТЧХУ.

 

Цьогоріч - це лише перша мандрівка горами. На цьому волонтери не зупиняються. Наступною планують поїздку на сплави по гірських річках.

 

Фото – учасників сходження

За джерелом:

https://espreso.tv/news/2020/07/05/upershe_lyudy_z_invalidnistyu_pidkoryly_nayvyschu_vershynu_lvivschyny_na_ukrayinskiy_zhulyetci

https://day.kyiv.ua/uk/news/050720-geroy-viyny-z-rf-vpershe-ziyshov-na-nayvyshchu-tochku-lvivshchyny-na-zhulyetci

 

 

Переглядів: 337 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 20:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024