Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Липень » 10 » Заступник керівника Офісу Президента провів розмову з главою Місії МКЧХ: деталі
10:35
Заступник керівника Офісу Президента провів розмову з главою Місії МКЧХ: деталі

 

РОЗМОВА В ОНЛАЙН РЕЖИМІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів 9 липня розмову у форматі відеоконференції з главою Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жіллетт.

 

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та поглиблення співпраці з МКЧХ, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ОПУ.

 

 

 

 

 

 

"Ігор Жовква поінформував співрозмовницю про зусилля, який докладає українська сторона в межах Тристоронньої контактної групи в Мінську та на рівні дипломатичних радників глав держав та урядів країн – учасниць "Нормандської четвірки". Заступник керівника Офісу Президента високо оцінив внесок Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у розв'язання гуманітарних проблем, спричинених збройним протистоянням на Донбасі. Було підкреслено зацікавленість України в поглибленні співпраці з МКЧХ з усього спектру питань гуманітарної допомоги постраждалим по обидва боки лінії розмежування", - повідомили в ОПУ.

 

 

 

 

 

 

Зазначається, що Жовква високо оцінив роботу польових місій МКЧХ та підкреслив пріоритетність гарантування їхньої безпеки та необхідність поліпшення їхньої поінформованості про безпекову ситуацію.

 

Співрозмовники погодилися щодо необхідності додаткових зусиль, спрямованих на забезпечення доступу МКЧХ та інших гуманітарних організацій до громадян України, яких незаконно утримують на непідконтрольній уряду України території Донбасу, в окупованому Криму, а також в РФ.

 

Під час бесіди було підкреслено важливість якнайшвидшого запуску роботи Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також посилення роботи з РФ щодо обміну утримуваними особами. Було також домовлено опрацювати низку рекомендацій з боку МКЧХ щодо спрощення режиму проходження КПВВ на лінії розмежування для найбільш уразливих категорій населення, передусім пенсіонерів.

 

Ігор Жовква також подякував МКЧХ за практичну допомогу в питанні протидії пандемії коронавірусу, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

 

Як повідомляв УНН, через пандемію COVID-19 у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста посилили гуманітарну роботу на Донбасі, зробили додатковий акцент на доступ до меддопомоги та підтримку засобів для існування.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1879709-zastupnik-kerivnika-ofisu-prezidenta-proviv-rozmovu-z-glavoyu-misiyi-mkchkh-detali

 

Переглядів: 385 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024