Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Липень » 11 » 11 липня – Всесвітній день народонаселення
10:49
11 липня – Всесвітній день народонаселення

 

ЛЕЛЕКИ – НЕ ЗНАЮТЬ ВТОМИ

 

 

 

 

 

 

 

Лелеки справно турбуються про збільшення населення нашої планети. Щороку додається по 82 млн нових мешканців. Іншими словами, кожну секунду народжується в світі в середньому 2,6 дитини.

 

 

 

Чисельність населення планети досягла 7,8 млрд осіб, повідомив в п'ятницю, 10 липня, німецький фонд Населення Землі (Stiftung Weltbevölkerung - DSW) напередодні Всесвітнього дня народонаселення, який відзначається 11 липня.

 

У повідомленні фонду відзначається, що населення нашої планети щороку збільшується на 82 млн осіб, що приблизно відповідає числу жителів Німеччини. У всьому світі кожну секунду народжується в середньому 2,6 дитини.

 

Експерти DSW відзначають, що причиною зростання народонаселення є, в числі іншого, велика кількість небажаних вагітностей, оскільки в багатьох регіонах, особливо в країнах третього світу, жінки і дівчатка не можуть вільно розпоряджатися своїм тілом. У цілому по всьому світу небажаними є дві з кожних п'яти вагітностей. Експерти відзначають, що виправити становище могли б сексуальна освіта і застосування протизаплідних засобів.

 

Особливо важка ситуація, за даними DSW, склалася в африканському регіоні на південь від Сахари, де доступу до протизаплідних засобів позбавлена ​​кожна друга жінка. Незважаючи на скорочення народжуваності в цьому регіоні за останні роки, тут на кожну жінку, як і раніше, доводиться 4,4 дитини (у середньому по світу - 2,4 дитини). У результаті число жителів цього регіону, згідно з прогнозами ООН, до 2050 року зросте з 1,3 млрд осіб до 2,5 млрд.

 

Тим часом в Україні чисельність населення продовжує знижуватися. За даними Держстату, протягом січня-квітня 2020 року чисельність населення зменшилася на 96,2 тисячі осіб і на 1 травня склала 41,806 млн осіб.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4250647-chyselnist-naselennia-zemli-dosiahla-78-mlrd-osib

 

Переглядів: 331 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024