Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Липень » 16 » Домінуюча роль гендерної рівності в державних програмах України у тлумаченні Ольги Стефанишин
12:57
Домінуюча роль гендерної рівності в державних програмах України у тлумаченні Ольги Стефанишин

 

ЖІНКА - В УКРАЇНСЬКІЙ ДЕРЖАВІ

 

 

 

 

 

 

«Досягнення гендерної рівності в Україні має розглядатися як ціль усіх державних

програм та стратегічних напрямів розвитку суспільства», - Ольга Стефанишин.

 

 

Про це заявила 16 липня віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина на розширеній нараді щодо пріоритетів гендерної політики та виконання зобов’язань України в рамках Партнерства Біарріц, повідомляється на Урядовому порталі.

 

«Досягнення гендерної рівності в Україні має розглядатися не тільки як окреме завдання уряду, а і як ціль усіх державних програм та стратегічних напрямів розвитку суспільства. Гендерна рівність – це один з пріоритетів уряду та моїх особисто як віцепрем'єр-міністра», - сказала Стефанишина.

 

Вона наголосила, що гендерні питання включені в порядок денний всього процесу реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, партнерства Україна-НАТО та є важливим компонентом співпраці України з усіма міжнародними партнерами.

 

Учасники наради обговорили питання інтеграції гендерного компоненту в усі реформи, політики та стратегічні документи; впровадження порядку резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»; виконання зобов’язань відповідно до Партнерства Біарріц; запуск інформаційних кампаній з подолання гендерних стереотипів, перегляд державних будівельних норм для створення безбар’єрного та інклюзивного простору та інші питання.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3064160-dosagnenna-gendernoi-rivnosti-v-ukraini-mae-buti-metou-vsih-derzprogram-stefanisina.html

 

Читайте також: Україна торік досягла прогресу у 15 із 17 Цілей сталого розвитку — Стефанишина

 

Переглядів: 389 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024