Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Серпень » 6 » У Львівській ОО ТЧХУ розпочався дводенний семінар по програмі Мобільних Тренінгових Команд.
21:03
У Львівській ОО ТЧХУ розпочався дводенний семінар по програмі Мобільних Тренінгових Команд.

 

НАВЧАННЯ – ПРОЦЕС БЕЗПЕРЕРВНИЙ

 

 

 

 

 

 

У Львівській ОО ТЧХУ, з введенням адаптивного карантину, розпочалися навчання з програми Мобільних Тренінгових Команд, які сприяють розвиткові мережі його місцевих організацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про цю подію було відомо заздалегідь, адже аналогічний семінар відбувся минулого місяця, на якому його учасники отримали «домашнє завдання».

 

 

 

 

 

 

 

Кожному з учасників липневого семінару були роздані навчальні брошури під назвою «Посібник місцевої організації». Посібник складається з 5-ти розділів. Кожен розділ містить пропозиції щодо того, як члени керівних органів, співробітники та волонтерські лідери можуть організувати свою роботу. В авторський колектив посібника ввійшли:  Лілія Білоус, Олена Стокоз, Вікторія Назіна, Владислав Васильцов.

 

 

 

 

 

 

Один з авторів навчального посібника, - Владислав Васильцов, - на цей раз особисто прибув з Харкова на семінар у якості його головного модератора.

 

 

 

 

 

 

З Владиславом прибули з НК ТЧХУ на семінар його помічниці, - Світлана Єрохіна (на знімку - зліва) та Анна Маляренко (на знімку - справа), котрі також брали участь у створенні цього цінного посібника.

 

 

 

 

 

 

 

Домашнє завдання полягало у тому, щоб вивчити посібник і на його основі розробити навчальний фандрейзинговий план для своєї районної чи міської червонохрестівських організацій.

 

 

 

 

 

 

Нині учасники семінару при допомозі модераторів з НК ТЧХУ розглянули такі теми: «Оцінка потреб громади», «Створення річного плану дій організації, згідно проведеної оцінки потреб», «Організація фінансово-господарської діяльності», «Залучення і управління волонтерами для виконання визначених у плані дій задач і сервісів», «Звітність, прозорість, гендер, - як правильно збирати і подавати дані».

 

 

 

 

 

 

У другій половині занять учасники були поділені на групи. Кожна з них мала запроектувати якийсь благодійний захід і викласти свої пропозиції на плакаті для загального ознайомлення. Всі вчасно впоралися з практичним завданням.

 

 

 

 

 

 

Ось, наприклад, так був оформлений плакат, над яким спільно з групою  працювала Уляна Стельмах, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ, а допомагала їй коментувати  Анна Маляренко, модератор з НК ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

На семінарі було застосовано новаторство: включення у групу модераторів їх колеги, яка в даний час перебуває у Києві. Для цього головний модератор Владислав Васильцов вийшов на зв'язок з головним офісом ТЧХУ в столиці України, і лекцію на тему «Мобілізація ресурсів» прочитала по Skype присутнім працівник Інституту фандрейзингу Товариства Червоного Хреста України Тетяна Кудак.

 

 

 

 

 

 

«Семінар, який вже є другим по рахунку, - це упевнений крок до стабілізації діяльності міських і районних організацій Червоного Хреста Львівщини», - констатувала після завершення першого навчального дня одна з учасниць семінару, голова Шевченківської РО ТЧХУ Наталія Семочко.

 

 

 

 

 

 

7 серпня семінар продовжив свою роботу, де було детально розглянуто проблематику підготовки річних планів, розробку фандрейзингових заходів, дано настанови, як працювати із спеціальною літературою, виданою в НК ТЧХУ для розповсюдження у місцевих організаціях.

 

(Репортаж про другий день семінару див. за посиланням -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2020-08-07-19918 ).

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, учасниця семінару

 

 

 

Переглядів: 303 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024