Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Серпень » 12 » Допомога німецьких колег Львівській ОО ТЧХУ у відродженні патронажної служби
08:57
Допомога німецьких колег Львівській ОО ТЧХУ у відродженні патронажної служби

 

ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА: КРОКИ ВІДРОДЖЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні хочемо розповісти вам про дуже особливий напрям нашої діяльності –

догляд за одинокими літніми людьми, іншими словами – про патронажну службу.

 

 

 

Колись цю службу фінансувала держава. Тоді лише у Львівській області Червоний Хрест координував роботу 136 медсестер, кожна з яких в свою чергу обслуговувала 6 людей на день.

 

 

 

 

 

 

У Львові кожен район міста мав 4-5 медсестри. Коли ж державне фінансування припинилось, старенькі знову опинились наодинці зі своїми проблемами.

 

 

 

 

 

 

Так, наприклад, 94-літня пані Броніслава, яка все життя працювала санітаркою, а відтак отримувала мінімальну пенсію, і яка до того жила зі своєю донькою, яка потребує постійного лікування.

 

 

 

 

 

 

Або 81-річний пан Володимир, який все життя пропрацював зварювальником, а тепер страждає від болю у хребті, тож навіть не виходить дому, і крім того доглядає за дружиною, яка прикута до ліжка. Дітей у них немає, тож на пенсію не можуть дозволити собі дорогих ліків. Тоді на допомогу прийшли благодійники та наші партнери.

 

 

 

 

 

 

Німецький фотожурналіст Тіль Маєр організував на своїй батьківщині збір коштів для літніх людей Львова, залучивши Баденський Червоний Хрест та інші благодійні організації.

 

 

 

 

 

 

Завдяки допомозі звичайних німців ми можемо оплачувати роботу 5 медсестер – по одній на кожен район. Більше того, із зібраних коштів Баденський Червоний Хрест щомісяця перераховує близько 30 тисяч гривень на закупівлю медикаментів для наших стареньких та ще близько 9 тисяч гривень на закупівлю продуктових наборів для 20 осіб.

 

Тепер за пані Броніславою закріплена медсестра пані Марія, яка принесе ліки, зробить укол, поміряє тиск, огляне доньку. А пан Володимир тепер регулярно чекає на прихід медсестри пані Люби, яка крім медичного нагляду, ще й закупить на базарі продукти, принесе памперси для дружини та забере випрати брудну постіль.

 

 

 

 

 

 

Ми дуже вдячні нашим багаторічним партнерам з міста-побратима Фрайбург та Тілю Маєру за те, що допомагають нам піклуватись про найбільш потребуючих львів'ян. Як кажуть у Німеччині: Vielen, vielen Dank!

 

 

Фото – прес-служби ЛОО ТЧХУ

Прес-служба Львівської  ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 336 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024