Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Серпень » 23 » Хворі коронавірусом стають заразними раніше, ніж вважалося
22:09
Хворі коронавірусом стають заразними раніше, ніж вважалося

ЩЕ ОДНА ТАЄМНИЦЯ - РОЗКРИТА

 

 

 

 

 

 

Інфіковані можуть передавати вірус за п'ять-шість

днів до початку хвороби, вважають дослідники.

 

 

 

Вчені перекреслили попередні висновки про зараження.

 

Швейцарські вчені прийшли до висновку, що інфіковані коронавірусів люди, які ще не мають ніяких симптомів COVID-19, можуть бути заразними набагато раніше, ніж передбачалося.

 

Про це пише ТСН.

 

До цих пір вважалося, що інфіковані коронавірусів люди стають заразними за один-два дні до того, як у них почнуть проявлятися перші симптоми захворювання. Така ж оцінка, зокрема, міститься і в інформації про COVID-19 на сайті німецького Інституту Роберта Коха (RKI). Цілком ймовірно, що ці терміни тепер доведеться переглянути.

 

Вчені Федеральної вищої технічної школи Цюріха (ETH) в Швейцарії ще на початку серпня оприлюднили в медичному журналі Swiss Medical Weekly власне дослідження, висновком якого є те, що інфіковані коронавірусів люди починають становити небезпеку для людей навколо набагато раніше.

 

Раніше єдине такого роду дослідження було проведене вченими Університету Гонконгу в квітні цього року. Тоді вчені встановили, що на заразні хворі COVID-19 починали ставати за один-два дні до появи перших симптомів, і найбільший ризик заразити інших був незадовго до початку хвороби.

 

Однак, згідно з висновками дослідження швейцарських учених, передача вірусу в цей період відбулася тільки в 61 відсотку випадків. Це означає, що людина починає передавати вірус іншим набагато раніше, ніж за два дні до появи симптомів.

 

"Якщо потрібно встановити 90 відсотків заражень, які відбулися до появи симптомів, тоді необхідно відстежити контакти, які були у людини за чотири дні до цього", - пояснює один з авторів дослідження Петер Ашкрофт в коментарі виданню Neue Z "urcher Zeitung.

 

" Проведений нами аналіз показав, що інфіковані можуть передавати вірус за п'ять-шість днів до початку хвороби ", - продовжує вчений. Нагадаємо, група німецьких вчених відкрила раніше невідомий механізм потрапляння коронавіруса COVID-19 в клітину інфікованого організму.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://news.bigmir.net/world/2026180-Bolnie-koronavirysom-stanovyatsya-zaraznimi-ranshe-chem-schitalos

 

Переглядів: 298 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024