Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Серпень » 28 » Інфекціоніст про важливість масового тестування на "ковід": "Не розумію, чому Україна досі цього не зробила"
21:25
Інфекціоніст про важливість масового тестування на "ковід": "Не розумію, чому Україна досі цього не зробила"

 ДУМКА  ФАХІВЦЯ

 

 

 

 

 

 

Масове тестування на "ковід", - передусім, серед груп ризику, - єдине,

що допоможе контролювати ситуацію із недугою і боротися з нею.

 

 

Таку думку в коментарі УНН висловив інфекціоніст Ігор Марков.

 

За його словами, він не розуміє, чому досі масового тестування не відбувається в Україні, і чому ІФА-тести для працівників сфери освіти перед стартом нового навчального року, інших контактних груп ризику так і не стали безплатними.

 

"Я вважаю, що в нормальній цивілізованій країні, необхідно тестування на безкоштовній основі. І не тільки для школярів, студентів, вчителів, лікарів, для журналістів теж. Тобто для всіх тих, хто на "передовій". Але на жаль, Україна, мабуть, до цього не дотягує", - говорить лікар.

 

За словами Маркова, скринінг краще проводити з допомогою ІФА-тестів, а при наявності підозри підтверджувати діагноз потрібно ПЛР-тестом.

 

"Ось ми зараз тестуємо пацієнтів методом ІФА, і приблизно з 20 людей, ознаки перенесеного зараження - хворів 1. Це дуже цікаво. А решта 19 виробили імунітет, не хворіючи з симптомами", - уточнив лікар.

 

Медик розповів, що в Америці і країнах Європи сьогодні створюють "ковід"-паспорт людини.

 

"Його отримують ті, у кого будуть антитіла до вірусу, і це - "вільна зона". Вони можуть вільно переміщатися, працевлаштуватися, контактувати, не вдягати маски, ходити в публічні місця, на заходи масові", - пояснив він.

 

Нагадаємо, медики відзначають, що без ІФА-скринінгу Україна не в змозі спрогнозувати "ковід"-ситуацію. Понад те, ігнорування ІФА-досліджень і виявлення контактних осіб є причинами значного погіршення коронавірусної "картини" в Україні.

 

Як повідомляв УНН, ще в червні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко анонсував проведення в Україні масового ІФА-скринінгу для виявлення антитіл до "ковід" у населення. Тоді він говорив, що в офіційну статистику України не потрапляють ті особи, які хворіють безсимптомно. Окрім того, Ляшко сказав, що в середньому в Україні можливо потенційно хворіють 132 тис. осіб.

 

Однак, з плином двох місяців обіцяне Ляшком масове ІФА-тестування населення на COVID-19 в Україні так і не почалося. Навпаки, міста сьогодні звітують про наднизькі показники проведення цього дослідження.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1888378-likar-pro-vazhlivist-masovogo-testuvannya-na-kovid-ne-rozumiyu-chomu-ukrayina-dosi-tsogo-ne-zrobila

 

Переглядів: 265 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024