Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 1 » В Україні вперше відзначають День знань в умовах пандемії
08:50
В Україні вперше відзначають День знань в умовах пандемії

 

ШКОЛА І  ПАНДЕМІЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні сьогодні початкові, середні, спеціальні середні

 і вищі навчальні заклади відзначають День знань.

 

 

 

Як повідомляє УНН, цього року через пандемію COVID-19 в навчальному процесі є багато змін.

 

Через пандемію коронавірусу наприкінці липня Міністерство охорони здоров’я вважало, що з 1 вересня всі діти повинні піти в школу. Прогнозувалось, що це буде можливо у більшості міст і районів України.

 

У серпні МОЗ повідомило, що навчання в українських школах, які знаходяться у "червоній" зоні, через пандемію відбуватиметься в онлайн-режимі.

З вересня навчання проходитиме у школах міст та районів з усіх зон за епідемічною небезпекою COVID-19, окрім “червоної”. "Червоний" рівень небезпеки означає дуже велику кількість хворих, яка була зафіксована за останні 14 днів у регіоні. У "зелених" та "жовтих" зонах у класі вчителі можуть працювати без маски за умови дотримання відповідної дистанції або з використанням захисного щитка.


За словами очільника МОЗ Максима Степанова, учні 1-4 класів можуть перебувати на території школи без захисної маски.

Для учнів 5-11 класів рекомендується використовувати захисні маски або респіратори під час навчання. Так, одному учню на перший семестр знадобиться щонайменше 154 одноразові маски, при використанні двох масок під час уроків.

Зазвичай 1 вересня у школах проводиться перший святковий урок, який щороку має різні теми, після якого зазвичай вирішуються організаційні питання — іноді видача підручників, для першокласників визначають місця за партами, і на цьому навчальний день закінчується.

 

Цього року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підтримав пропозицію про те, що перший урок у закладах освіти варто присвятити темі захисту від коронавірусної інфекції.

 

Нагадаємо, День знань вперше з'явився 1 вересня 1984 року завдяки постанові Верховної Ради СРСР. В Україні та деяких інших країнах, зокрема в країнах СНД, це свято й далі відзначається та збігається з початком навчального року. Першокласники у цей день відзначають "Свято Першого дзвоника".

 

Як повідомляв УНН, у МОЗ також розробили рекомендації для роботи вишів на тлі пандемії коронавірусу. Окрім того, Міністерство охорони здоров’я у своїх рекомендаціях жодним чином не обмежувало заняття у групах подовженого дня, якщо керівник закладу у змозі забезпечити всі рекомендації МОЗ. А виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет закликав вчителів не навантажувати школярів зайвим матеріалом, так як дитина має мати не тільки школу, а й дитинство.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1888899-v-ukrayini-vpershe-vidznachayut-den-znan-v-umovakh-pandemiyi

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "червоному" Івано-Франківську канікули у школах продовжили до 11 вересня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи Чернівців розпочнуть навчання дистанційно, дитсадки не працюватимуть

 

Переглядів: 301 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024