Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 1 » Підсумки VII щорічної зустрічі загонів швидкого реагування Червоного Хреста України (ВІДЕО)
10:21
Підсумки VII щорічної зустрічі загонів швидкого реагування Червоного Хреста України (ВІДЕО)

 

ВАЖКО – У НАВЧАННІ, ЛЕГКО – У  ЖИТТІ

 

 

 

 

 

 

 

Днями на Київщині відбулася VII щорічна зустріч загонів швидкого реагування

Товариства  Червоного Хреста України.

 

 

 

На базі навчального центру ДСНС України, в селі Рудики, що на Київщині пройшла VII щорічна зустріч загонів швидкого реагування Червоного Хреста України, під час якої удосконалювали свої навички та уміння волонтери з усіх областей України.

 

 

 

 

 

 

 

Цьогорічна тема зустрічі стосувалася діючих в країні карантинних обмежень, впроваджених у зв'язку із СOVID –19 – «Робота під час надзвичайних ситуацій в умовах карантину».

 

 

 

 

 

 

Впродовж п’яти днів, волонтери не лише навчалися теорії та обмінювались корисною інформацією, але й на практиці удосконалювали свої дії під час різних надзвичайних ситуацій, враховуючи карантинні обмеження.

 

 

 

 

 

 

Для тренінгу були облаштовані спеціальні локації, на яких відбувалася симуляція різних видів надзвичайних ситуацій. Зокрема, на симуляції вибуху на заводі, волонтерам довелося у повній димовій завісі спускатися до напівзруйнованого підвалу, а також транспортувати постраждалого з другого поверху будівлі, після того як йому було надано першу допомогу.

 

 

 

 

 

 

«Волонтери загонів швидкого реагування, - це величезна підтримка для українців, оскільки вони надають першу допомогу не лише на різних мирних та культурних заходах, але й під час надзвичайних ситуацій. Подібна робота волонтерів безумовно включає в себе певні ризики, тому усі дії мають бути чітко скоординовані та ретельно відпрацьовані, при цьому дуже важливо дотримуватись не лише правил безпечного доступу, а і обмежень, що передбачає статус введеного карантину», - розповів тарас логгинов (Taras Logginov), начальник відділу з питань попередження та реагування на надзвичайні ситуації Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Наразі, на території країни працюють 22 загони, які надають допомогу населенню у разі надзвичайної ситуації: техногенного, природного та соціального характеру, а також проводять профілактичні заходи з попередження надзвичайних ситуацій. «В пріоритеті Червоного Хреста України – всебічний розвиток волонтерів та удосконалення їхніх навичок, адже іноді саме вони першими опиняються на місці катастроф та надзвичайних ситуацій і від їхніх дій залежить життя постраждалих», - зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

На зустрічі відбувся також комплекс різних змагань між командами. У  змаганнях з першої допомоги, наприклад, взяли участь 15 команд.

 

 

 

 

 

 

Першість виборола команда ЗШР Запорізької обласної організації ТЧХУ.

У цю команду входило 2 особи Віталій Цибарєв та Оксана Жовнер.

 

 

 

 

 

 

 

Віталій та Оксана повезли додому у Запоріжжя Грамоту і нагороди переможців цьогорічної зустрічі.

 

 

 

 

 

 

 

Друге місце дісталось команді з Івано-Франківська. Срібні нагороди привезли додому на Прикарпаття Андрій Жиравов та Роман Кукурудз. Напередодні, в одній з телепередач, вони розповіли про свій ЗШР ТЧХУ Івано-Франківської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Третє місце посіла команда ЗШР НК ТЧХУ, четверте – Донецької ОО ТЧХУ. Решта, хоч і не посіли призові місця, але показали ґрунтовні знання з першої допомоги. У їх числі і «ГОРС» із Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

Фото – Максима Требухова та учасників зустрічі

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.2593126600723799/2593114944058298/

 

 

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024