Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 10 » Зустрічаючи Всесвітній день першої допомоги, який припадає у цьому році на 12 вересня
18:41
Зустрічаючи Всесвітній день першої допомоги, який припадає у цьому році на 12 вересня

 

ПРЕС-АНОНС

 

 

 

 

 

12 вересня у світі й в Україні буде відзначатися Всесвітній день першої допомоги.

 

Починаючи з 2000 року Всесвітній день надання першої допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Основне завдання при наданні першої допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

 

Ситуації, що вимагають надання екстреної  допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності медиків. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.

 

Вже давно відомо про існування так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години.

 

Пам'ятаймо, що саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої  допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

Товариство Червоного Хреста України запрошує Вас на ці події, які мають на меті важливу соціальну функцію – підвищити обізнаність людей щодо соціально небезпечних захворювань, заохотити громадян оволодіти навичками надання першої допомоги, посилити роль людини в захисті самого себе та інших.

 

Львівська ОО ТЧХУ буде відзначати цей день, - 11 вересня. Волонтери та інструктори Червоного Хреста проведуть майстер – класи з першої допомоги у м. Львові, на пл. Ринок,1 біля Ратуші з 12.00 до 15.00 год. Буде продемонстровано серцево-легеневу реанімацію - безпечний доступ під час карантину на КОВІД-19.

 

В 2020 році Всесвітній день надання першої допомоги припадає на 12 вересня.

 

Контактна особа:

Ірина Миколаївна Валько – тел.: (0322) 255 – 08 -78

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=426

 

 

 

Переглядів: 301 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 06:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024