Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 11 » До Всесвітнього дня першої допомоги Львівська ОО ТЧХУ провела біля Ратуші соціальну акцію
21:53
До Всесвітнього дня першої допомоги Львівська ОО ТЧХУ провела біля Ратуші соціальну акцію

 

НАВИЧКИ РЯТУВАТИ ЖИТТЯ – КОЖНОМУ!

 

 

 

 

 

 

Соціальна Акція "Адаптація форм та методів навчання першої

допомоги в умовах пандемії" відбулася у Львові сьогодні, 11 вересня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нині  до Всесвітнього дня першої допомоги Львівська ОО ТЧХУ  на площі Ринок біля будівлі Ратуші провела соціальну акцію і майстер-клас з надання першої допомоги, акцентуючи увагу присутніх на тому, що захід відбувається під час пандемії.
 

 

 

 

 

 


У рамках практичної частини майстер-класу відбувся флешмоб із проведення серцево-легеневої реанімації на спеціальних манекенах.
 

 

 

 

 


У цей день кожен охочий зміг за допомогою працівників та волонтерів Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України отримати можливість:

  • навчитись проводити серцево-легеневу реанімацію на спеціальних манекенах;
  • ознайомитись із правилами надання першої допомоги постраждалим при дорожньо-транспортних аварійних ситуаціях;
  • взяти участь у роботі ситуаційних локацій згідно зі сценарієм (допомога при відкритих переломах, втраті свідомості тощо);
  • ознайомитись з основними завданнями і методами діяльності Товариства;
  • долучитись до Всеукраїнського Місяця Червоного Хреста, зробивши посильну пожертву для незахищених верств населення.

 

 

 

 

 

 

У зв’язку із введеними протиепідемічними обмеженнями у Львові, організатори закликали поставитися відповідально до свого здоров’я та здоров’я тих, хто поруч, і просили усіх учасників дотримуватися соціальної дистанції та використовувати засоби індивідуального захисту.

 

 

 

 

 

 

Ініціатор і керівник заходу – Ірина Валько, тренер Червоного Хреста Львівщини з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Допомагали їй волонтери і працівники районних організацій Червоного Хреста м.Львова. Особливо активними у цей день були волонтерка Людмила Валько та голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ Уляна Стельмах, котра має також сертифікат і навики інструктора Червоного Хреста з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Приємно, що у флешмобі взяли участь гості Львова. Наприклад, 10-річний  Артем з м. Острога, що в Рівненській області, відпрацював серцево-легеневу реанімацію на манекені просто блискуче. Тож відтепер він переконаний: врятувати людині життя в екстрених умовах - зможе.

 

 

 

 

 

 

 

 

В уміння сина повірили його батьки і всі присутні на майстер - класі. Та найголовніше, у це повірив і сам Артем.

 

 

 

 

 

 

 

«Знання з першої допомоги - це наш ПЛЮС», - резюмував волонтер Червоного Хреста Олександр Боднар.

 

Довідково:

Як ми знаємо у Всесвітній день першої допомоги Товариство Червоного Хреста України закликає людей вчитися навичкам надання першої допомоги, аби зменшити кількість фатальних випадків і травм внаслідок дорожньо-транспортних пригод (ДТП) в Україні.

 Так, наприклад, за 29 років незалежності України у ДТП загинули 174 095 осіб, а постраждали – понад 1 мільйон 264 тисяч. Ці факти навів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", якого цитує "Укрінформ"

«Майже кожен день кожен із нас є учасником дорожнього руху – пішоходом, велосипедистом, водієм або пасажиром, − зазначила тренер Ірина Валько. – Неможливо цілком знищити ризики на дорозі, але є способи їх зменшити та забезпечити постраждалим кращі шанси на збереження життя. Один із цих способів – навчитися першій допомозі, щоб мати навички, коли на місці ДТП потрібно швидко допомогти людині – і, можливо, навіть врятувати їй життя».

 Окрім величезної кількості смертей на дорогах у світі – приблизно 3500 загиблих на день – десятки й сотні тисяч людей щороку отримують травми, які часто призводять до наслідків, що змінюють життя.

 Червоний Хрест – провідний лідер у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги. У Товаристві Червоного Хреста України є кваліфіковані співробітники та волонтери, які навчають першій допомозі. Наразі викладацький склад налічує 294 інструктори, 44 тренери та одного майстер-тренера. Тренінги, які вони проводять, покращують знання та навички першої допомоги серед населення, водіїв, пасажирів та пішоходів, що дає їм змогу негайно допомагати людям, постраждалим на дорогах.

 Тренінги і майстер-класи Червоного Хреста Львівщини з першої допомоги відкриті для всіх, і тут готові навчати навичкам надання першої допомоги як колективи, так і окремих осіб.

Зазначимо, у 2020 році Всесвітній день надання першої допомоги припадає на 12 вересня.

 

 Фото - автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 359 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024