Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 11 » Мешканців Львівської області запрошують долучитись до Всесвітнього дня прибирання
21:55
Мешканців Львівської області запрошують долучитись до Всесвітнього дня прибирання

ПОРА  ДОРОСЛІШАТИ

 

 

 

 

 

 

19 вересня о 10:00 год Україна, разом із мільйонами активних громадян

 зі 180 країн світу, вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

 

 

 

В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

 

Про це йшлося 11 вересня під час Zoom – наради із головами райдержадміністрацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Координатор Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Катерина Політицька розповіла про можливі форми участі у Всесвітньому дні прибирання:

 

- Індивідуальні прибирання - можна самостійно обирати забруднене місце  і розпочати прибирання із друзями, родиною або колективом. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості варто відсортувати зібране і здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена згідно з правилами карантинної зони, в якій знаходяться учасники, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

- Цифрове очищення - видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

- Картографування - встановити безкоштовний мобільний додаток «TrashOut» та відмічати забруднені і очищенні території.

 

У Всесвітньому дні прибирання візьмуть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки.

 

“Нам потрібно виховувати культуру поводження з твердим побутовими відходами і цей захід допомагає в цьому. Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. Закликаємо мешканців долучатись до Всесвітнього дня прибирання і очистити засмічені місця”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

 

 

 

 

 

 

Організатор акції – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного комітету телебачення та радіомовлення, Міжнародного молодіжного руху School Recycling World, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України, Інформаційного агентства «112-Україна», експертів чистоти ТОВ «ЧЕЛА Україна», компанії Opti, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, таких як Товариство Червоного Хреста України, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

 

Детальніше про Акцію можна дізнатись на сайті та в соціальних мережах фейсбукта інстаграм. Контактна особа – обласний координатор Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» – Політицька Катерина, тел.: +38 (098) 814 75 57, e-mail: katepolik30@gmail.com.

 

Відтак, за підсумками наради голови РДА повинні забезпечити проведення Всесвітнього дня прибирання та вжити заходів з метою благоустрою територій.

Нагадаємо, у 2015 році до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад мільйон учасників та 4760 локацій по всій території країни.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=53670

 

Переглядів: 350 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024