Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 18 » Зелена аптека: «Мед – потужний засіб проти нежиті», - каже Уляна Стельмах
17:18
Зелена аптека: «Мед – потужний засіб проти нежиті», - каже Уляна Стельмах

МЕД – ДАРУНОК ПРИРОДИ

 

 

 

 

 

 

На Львівщину насувається негода. А з нею прийде похолодання, застуда

і дратівливий кашель. Що робити? Кожен вирішує цю проблему по-своєму.

Медики та Уляна Стельмах радять усім нам заготовляти на зиму мед.

 

 

 

 

 

 

 

«З давніх-давен цей народний засіб допомагав і допомагає донині лікуватися від надокучливого кашлю, болю в горлі і нежиті. Але дослідження тепер показують, що мед є більш ефективний при лікуванні цих захворювань, ніж антибіотики або ліки, що відпускаються без рецепту», - переконує нас Уляна Стельмах, голова Злізничної РО м. Львова ТЧХУ.

Експерти Оксфордського університету порадили, що лікарі повинні виписувати пацієнтам ложку меду, а не прописувати антибіотики, які можуть сприяти стійкості до протимікробних препаратів, повідомляє The Daily Mail.

 

Вони розглянули дослідження, в яких порівнювалася ефективність меду проти засобів від кашлю, антигістамінних і болезаспокійливих засобів при лікуванні симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів (ІВДП), в тому числі кашлю та застуди.
 

 

 

 

 


В цілому було виявлено, що мед краще справляється з кашлем, болем в горлі і закладеністю, і на відміну від інших ліків він не має шкідливих побічних ефектів.

Мед в середньому зменшував частоту кашлю на 36 відсотків ефективніше, ніж звичайні ліки, і зменшував тяжкість кашлю на 44 відсотки більше.

Було також доведено, що мед скорочує час, необхідний для одужання від ІВДП, до двох днів.
"Мед був пов'язаний із значним зниженням сукупної оцінки симптомів, частоти і тяжкості кашлю", - йдеться в дослідженні, опублікованому в
British Medical Journal.

 

 

 

 

 


До цього треба додати, що так званий "нектар богів" дешевий, легко доступний і практично не має побічних ефектів. Автори також заявили, що використання меду для лікування інфекцій може знизити дію антибіотиків, що викликає кризу стійкості до протимікробних препаратів.

Експерти все більше стурбовані тим, що лікарі занадто часто призначають антибіотики від кашлю та застуди, в яких вони рідко бувають необхідні, тому що більшість з них викликається вірусами.

 

 

 

 

 


Дослідники сказали: "Мед перевершував звичайні засоби для полегшення симптомів ІВДП. Він є широко доступною і дешевою альтернативою антибіотикам. ІМП - найбільш поширена причина призначення антибіотиків. Оскільки більшість ІВДП є вірусними, призначення антибіотиків неефективне і недоцільне.
 

 

 

 

 


"З огляду на те, що відсутність альтернативних методів лікування і бажання зберегти відносини між лікарем і пацієнтом є двома ключовими факторами, що сприяють надмірному призначенню антибіотиків лікарями загальної практики, наш висновок про те, що мед може бути ефективним, є важливим. Мед - розумна альтернатива ", - кажуть експерти.
 

 

 

 

 


Мед давно використовується в якості домашнього засобу, і два роки тому британський медичний нагляд включив його в офіційні інструкції по лікуванню кашлю.

Але було обмежено кількість відгуків про його ефективності при лікуванні ІВДП. Вчені з Оксфорда проаналізували 14 досліджень з 1761 учасником, щоб визначити вплив меду на лікування симптомів верхніх дихальних шляхів.

У 14 дослідженнях порівнювали лікування пацієнтів медом "звичайний догляд", таким як ліки від кашлю і знеболюючими.

 

 

 

 

 


Вони виявили, що мед ефективніший для полегшення симптомів, особливо частоти і тяжкості кашлю. Мед був "значно краще", оскільки зменшував тяжкість кашлю на 50 відсотків.

Два дослідження показали, що симптоми тривали на один-два дні менше у тих, хто лікувався медом.

Але дослідники попередили, що мед - складна речовина, тому різні його види можуть мати різні ефекти.

 

 

 

 

 


У дослідженні зроблено висновок: "Мед споживається в комерційних цілях і безпечний для використання більшістю населення, за винятком людей з алергією і немовлят у віці до одного року. Мед -  часто використовується як непрофесійний засіб, добре відомий пацієнтам. Це дешево, доступно і мед має обмежене коло протипоказань".

Мед не слід давати дітям у віці до одного року через ризик зараження бактеріями, які можуть виробляти токсини в кишечнику дитини, що може привести до потенційно смертельного дитячого ботулізму.

 

На знімках: Уляна Стельмах, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ, і Ганна Шишак, власниця пасіки у с. Кизлова, що в Буському районі на Львівщині.

 

Фото – Уляни Стельмах, Ірини Апостолюк та з відкритих джерел

За джерелом:

 

https://molbuk.ua/vnomer/zdorovya/205855-sylnishe-antybiotyka-eksperty-nazvaly-domashniy-zasib-proty-kashlyu.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com&utm_campaign=dbr

 

 

Переглядів: 316 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024