Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 24 » Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, як держава готується до другої хвилі коронавірусу
08:26
Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, як держава готується до другої хвилі коронавірусу

ЗАВБАЧЛИВІСТЬ

 

 

 

 

 

 

Віктор Ляшко розповів про готовність медицини до збільшення захворюваності

 

 

Стан української медицини в березні, коли тільки починався спалах коронавірусу в країні, і зараз кардинально відрізняється.

 

В Україні проводиться все більша кількість тестів на коронавірус і готуються додаткові лікарні та обладнання для пацієнтів з COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Відповідне відео в середу, 23 вересня опублікував Укрінформ.

 

За його словами, в Україні проводиться близько 30 тисяч тестувань на добу, і це не межа, оскільки потужності для тестувань постійно зростають.

 

"Якщо говорити про систему охорони здоров'я і той стан, в якому вона була в березні, коли тільки почався коронавірусний карантин, і сьогодні, то ситуація кардинально інша", - зазначив Ляшко.

 

Система охорони здоров'я України сьогодні не так вразлива, і країна набагато краще підготовлена ​​до протидії поширенню хвороби, додав він. Звичайно, динаміка циркуляції вірусу SARS-CoV-2 може бути несподіваною і непрогнозованою, але українська медична система до цього готова, запевнив Ляшко.

 

Він зазначив, що зараз в Україні є 35 тисяч ліжок для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою, з них зайнято 12 тисяч, і, отже, запас потужності є. Крім того, ще 16 тисяч - перепрофільовано додатково.

 

Ляшко також повідомив, що більше 10 тисяч ліжок вже мають централізоване підключення до кисню, а в жовтні планується підключення 80% ліжок, у тому числі 3 265 реанімаційних ліжок або ліжок інтенсивної терапії.

 

Крім того, до наявних ліжок може бути підключено більше 4 700 моніторів пацієнта і додатково 4 354 кисневих концентратори.

 

 

Фото: moz.gov.ua

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4277031-liashko-rozpoviv-yak-ukraina-hotuietsia-do-druhoi-khvyli-koronavirusu

 

Переглядів: 287 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024