Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 24 » Завершилися курси ТЧХУ з першої допомоги для інструкторів з Львівської, Тернопільської та Рівненської областей
16:13
Завершилися курси ТЧХУ з першої допомоги для інструкторів з Львівської, Тернопільської та Рівненської областей

НАВЧИВСЯ САМ – НАВЧИ  ІНШОГО

 

 

 

 

 

 

Непередбачувані ситуації, де потерпілим треба надати першу допомогу,

супроводжують нас все життя. То щоб бути готовими до них – треба вчитися.

 

 

 

 

 

 

 

 

Це дуже добре зрозуміли волонтери ТЧХУ з трьох областей, котрим у Львові провели 48-годинні курси, які після здачі заліків дають право отримати сертифікат інструктора з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Проводила навчання, яке було розбите на 12 модулів, тренер з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

Все почуте на заняттях з теорії треба було продемонструвати на практиці. Тож використовувалися муляжі, бинти, шини, таблиці, інші підручні матеріали, без яких годі говорити щось ґрунтовне про грунтовні навики з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Екзаменувати новобранців приїхала з Києва Надія Ямненко, майстер-тренер Червоного Хреста з першої допомоги, завідувачка Департаменту з першої допомоги в НК ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Дата іспитів - 20 вересня. На столі екзаменатора лежать білети з усіх 12 модулів, які проходили на курсах у попередні три дні. Кожному учаснику іспитів випадало відповісти на два білети, в яких вимагалося розповісти, а головне показати на муляжах та інших підручних матеріалах, як надавати першу допомогу при тій чи іншій незвичайній ситуації.

 

 

 

 

 

 

Серед запитань були такі: відновне положення, серцево - легенева реанімація, порушення прохідності дихальних шляхів при задусі, кровотечах, ранах, травми опорно-рухового апарату, ушкодженнях голови, шиї і хребта, транспортування постраждалих та ін.

 

В екзаменаційних білетах були також теми, в яких вимагалося розповісти про різні невідкладні стани. Так, наприклад, треба було розказати як діяти при підозрі на інсульт чи інфаркт, або як допомагати постраждалому при опіках, чи переохолодженні.

 

 

 

 

 

 

Кожен курсант з хвилюванням брав білет, знайомився з ним і через хвильку-другу брався на нього відповідати. Чому такий неймовірно малий час на підготовку? Та тому, що кожен з них має за плечима практику з попередніх майстер-класів, які вони ретельно відвідували в різних організаціях.

 

 

 

 

 

 

То в чім же сенс збільшення кількості інструкторів з першої допомоги? А в тім, що ситуація в країні вкрай тривожна, треба вміти дати собі раду, і допомогти близьким в разі такої необхідності. До цих пір багато жертв на наших дорогах при ДТП. Завершилося похмуре літо 2020 р, але ми так і не зуміли вийти з пляжного сезону без нещасних випадків.

 

 

 

 

 

 

Від Львівщини у навчаннях брали участь три волонтери – Олександр Бондар, Діана Башинська,  Олена Годіяк, котра з львівського вищого навчального закладу переводиться у Київ і там матиме можливість продовжити свої тренування з навичок надання першої допомоги на більш високому рівні.

 

Зазначимо, що кожного року додаються нові, більш досконалі методи надання першої допомоги. Розробляють їх фахівці у Женеві, де знаходяться штаб - квартири МКЧХ та МФТЧХ і ЧП. Торік з цими новаціями у Товаристві знайомили тренерів з першої допомоги з усіх обласних організацій ТЧХУ в Одесі, де наприкінці літа працювала для них спеціальна Школа обміну досвідом.

 

Свої враження про цьогорічні курси з першої допомоги Надія Ямненко виклала на своїй сторінці у соцмережі Facebook: «Пролетел как один день тренинг по подготовке инструкторов для Львовской, Тернопольской и Ровенской областей».

(Див. - https://www.facebook.com/photo?fbid=3381953355206073&set=pcb.3381953838539358).

 

Побажаймо ж новим інструкторам з першої допомоги успіхів, вдячних курсантів і вдалих майстер-класів!

У добру путь!

 

 

Фото – Ірини Валько, Ірини Апостолюк та з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 312 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024