Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Вересень » 28 » Зелена аптека: «Лікувальні властивості імбиру - просто казкові», - стверджує Уляна Стельмах
14:49
Зелена аптека: «Лікувальні властивості імбиру - просто казкові», - стверджує Уляна Стельмах

ІМБИР – ЗМІЦНЮЄ  ІМУНІТЕТ

 

 

 

 

 

 

«Неймовірні властивості імбиру відомі в Індії давним - давно. Тепер дехто з

 цілителів вважає, що він чудовий засіб для профілактики коронавірусу», -

пояснює Уляна Стельмах, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Справді, як ми уже повідомляли, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила проведення третьої фази клінічних випробувань африканських лікарських трав для лікування COVID-19. Ця остання фаза клінічних випробувань буде мати вирішальне значення для повної оцінки безпеки та ефективності нових ліків на основі африканських трав, наголосили у ВООЗ.

 

 

 

 

 

 

"Якщо традиційний продукт медицини виявиться безпечним, ефективним і гарантованої якості, ВООЗ рекомендуватиме його для великомасштабного місцевого виробництва", - заявив директор відділу загального охоплення послугами охорони здоров'я регіонального бюро ВООЗ в Африці Проспер Тумусіїме.

Отже, лікування травами коронавірусу дещо відкладається до завершення випробувань. Але хворі чекати не можуть: їм потрібні ліки вже і негайно.

Допомогти їм хотілось би, але недуга нова і практична медицина народного цілительства ще не знайшла того еліксиру, який би з нею справився. Йде пошук. Пробують різні рослини. В тому числі й імбир. Яким буде кінцевий результат, не знає ніхто. Теоретично, він міг би ним стати, а практично – треба роки і роки, щоб у цьому переконатися остаточно.

 

 

 

 

 

«Тож обмежимося тими знаннями, які про імбир достеменно  відомі на сьогодні, не викликають ні в кого сумніву і можуть нам стати в пригоді вже тепер і зараз. Особливо тоді, коли мова йде про підвищення імунітету», - сказала Уляна Стельмах.

 

 

 

Стародавні лікарські манускрипти розповідають:

 

 

 

 

 

 

Останнім часом корінь імбиру став досить часто використовуватися в нашому раціоні. Цілющі властивості так званого білого кореня описували ще в своїх роботах Авіценна, Конфуцій і Гіппократ. Найчастіше імбир згадується в лікарських рецептах ведичної медицини, тому його батьківщиною прийнято вважати Індію, – повідомляє headinsider.net.

 

 

 

 

 

 

Профілактика серцево-судинних захворювань. Імбир відмінно очищає артерії, знижує рівень холестерину в крові.

 

 

 

 

 

 

Природний афродизіак. З'їдена ввечері підсолена часточка лимона з меленим сушеним імбиром забезпечить глибокі любовні почуття вночі.

 

 

 

 

 

 

Профілактика, лікування застуди та вірусних захворювань. Добре зігріє і впорається з першими симптомами застуди імбирний чай з медом. Також корінь імбиру допоможе вам підвищити імунітет.

 

Захворювання шлунково-кишкового тракту. У перемеленому вигляді, а також у вигляді настоянки імбир лікує дизентерію, гастрит, кишкові кольки. Також корінь допоможе позбутися від гельмінтів.

 

Імбир робить зуби міцними. Вживаючи імбир в сирому вигляді, ви не тільки освіжите дихання, але і проведете хорошу профілактику стоматологічних захворювань.

 

Полегшення суглобових болів. У вигляді компресів тертий корінь імбиру використовують при артриті. Для профілактики захворювань опорно-рухового апарату слід вживати в їжу не менше 60 г імбирного кореня в день.

 

 

 

 

 

 

 

Придушення ракових клітин. Мабуть, одна з найдивовижніших властивостей кореня – профілактика і лікування онкологічних захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

Але не варто забувати про протипоказання до його прийому: категорично не можна вживати імбир при алергії, каменях в жовчних шляхах, цирозі печінки, а також при будь-яких кровотечах.

 

 

 

 

 

 

Крім того, імбир називають ефектом омолодження еліксиром. Аптечна настоянка імбиру застосовується при захворюваннях суглобів, морської хвороби, виразці шлунка, для підвищення апетиту і поліпшення травлення, профілактики хвороби кровоносних судин і атеросклерозу. Настій призначають при порушенні жирового і холестеринового обміну.

 

 

 

 

 

 

Настоянку можна приготувати в домашніх умовах: подрібніть в блендері 500 грамів кореня імбиру, залийте літром спирту і настоюйте протягом трьох тижнів в темному місці, періодично струшуючи. Коли настій придбає колір неміцно завареного чаю, процідіть його і приймайте в співвідношенні чайна ложка на склянку води.

 

 

Фото –svit24.net та з відкритих джерел

За джерелами:

https://ua.korrespondent.net/tech/4275959-vooz-dozvolyla-likuvaty-COVID-19-travamy

https://24smi.org/news/63090-imbir-retsepty-svoistva-foto.html

https://www.segodnya.ua/ua/lifestyle/food_wellness/neveroyatnye-svoystva-imbirya-706926.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024