Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 3 » «Вакцинація проти грипу цього року як ніколи актуальна», - епідеміолог Наталія Іванченко
12:16
«Вакцинація проти грипу цього року як ніколи актуальна», - епідеміолог Наталія Іванченко

ЙДЕ НЕЗНАЙОМИЙ ШТАМ ГРИПУ

 

 

 

 

 

 

Пандемія коронавірусу, на яку нашарується незнайомий для імунної системи штам грипу, ускладнить процес лікування та одужання. Тому цього року що більше людей провакцинується від грипу, то більше людей залишаться живими.

 

Про це 2 тжовтня йшлось під час брифінгу у Львівській облдержадміністрації.

 

«Ми ніколи ще не були в такій ситуації: пандемія коронавірусу плюс незнайомий для нас грип. Наша імунна система не знає як з ними боротись. Якщо людина хворіє на коронавірус, то при зараженні новим штамом грипу шанси летального завершення такої зустрічі зростають удвічі», - розповіла експерт департаменту охорони здоров'я з епідеміології та вакцинопрофілактики Наталія Іванченко.

 

 

 

 

 

 

В Україну надійне вакцина французького виробника, що захищатиме від чотирьох штамів вірусу грипу, вакцина виробництва Південної Кореї двох видів: трикомпонентна і чотирикомпонетна, відповідно проти трьох штамів та проти чотирьох штамів вірусу.

 

«Є надія, що також буде на українському ринку вакцина виробництва Нідердландів. Найбільше надійде вакцини від французького виробника, але варто нагадати, що вакцинація проти грипу не входить в обов’язків календар профілактичних щеплень, і тому держава не закуповуватиме її масово для щеплення людей», - акцентувала епідеміолог.

 

Вакцина буде надходити в роздрібну аптечну мережу і також в приватні заклади охорони здоров’я, які щороку закуповують для своїх пацієнтів певну кількість вакцин.

 

«Вартість вакцини у приватних закладах разом із оглядом лікаря та процедурою становитиме до 350 грн. В аптечній мережі таку вакцину можна буде купити менше як за 300 гривень. Як правило в сезон рівень вакцинації проти грипу  становить менше 1%. Торік грип забрав життя більше семи десятків українців. Це дуже багато. Тому варто знайти кошти на купівлю вакцини проти грипу та зробити щеплення», - наголосила Наталія Іванченко.

 

Єдиним дієвим доведеним методом захисту є вакцинація. Окрім того, медики також радять часто зволожувати носоглотку, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=54077

 

Переглядів: 275 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024