Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 6 » Бувальщина: Епідемії траплялися і в минулі сторіччя, а з ними – і неймовірні випадки
21:49
Бувальщина: Епідемії траплялися і в минулі сторіччя, а з ними – і неймовірні випадки

НЕЗВИЧАЙНА  ДОЛЯ

 

 

 

 

 

 

Пригода, що трапилася з Марджорі МакКолл в Ірландії

 у ХVІІІ ст., зашифрована в епітафії: «Lived once, buried twice».

 

 

У хроніках зазначається, що у 1705 році ірландка Марджорі МакКолл померла від лихоманки. Її ховали в поспіху, оскільки не хотіли допустити блискавичного поширення інфекції на родичів і сусідів. Жінку поклали в труну з дорогою обручкою, яку чоловік не зміг зняти з її пальця через набряк.

 

Така пригода зробила могилу Марджорі дуже привабливою для злочинців, які «звільняли» трупи від зайвого вантажу у потойбічній мандрівці. В той же вечір, коли земля була ще пухкою, зловмисники розкопали місце поховання та витягнули труну.

 

Та як не крутили  обручку, їм теж не вдалося зняти її, тому вони вирішили відрізати покійній палець. Та як тільки з надрізу почала крапати кров, Марджорі отямилась від коми, сіла в труні і закричала від болю.

 

Доля злочинців залишилася для літописця невідомою: одні історики стверджують, що вони одразу померли від страху, а інші кажуть, що крадії миттєво накивали п'ятами.

 

Місіс МакКолл ж не гаяла часу та вирушила з цвинтаря просто додому. Джон, чоловік Марджорі, був вдома з дітьми, коли почув стукіт в двері. Жартуючи, він сказав дітям: "Якби ваша мама була жива, я голову дав би на відруб, що це стукає вона".

 

Відчинивши двері, Джон побачив дружину в савані, з руки котрої юшила кров і від розриву серця впав мертвим просто на порозі. Його поховали в могилі, котру щойно звільнила Марджорі.

 

Ірландка прожила ще багато років, знову вийшла заміж та народила кількох дітей. Коли вона зрештою померла, Марджорі поховали на тому ж цвинтарі Шенкілл (Лурган, Ірландія). На надгробку воскреслої можна прочитати і нині епітафію: "Lived once, buried twice" (Жила одного разу, похована двічі).

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.facebook.com/gluzdogerts/photos/a.1705285789696320/2613368432221380/

 

Переглядів: 283 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 00:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024