Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 7 » Людей із симптомами туберкульозу перевіряють лише на коронавірус
13:26
Людей із симптомами туберкульозу перевіряють лише на коронавірус

  «ЗАБУДЬКУВАТІСТЬ» - МОЖЕ ДОРОГО КОШТУВАТИ

 

 

 

 

 

 

Виявлення хворих з туберкульозом стало проблемою і несе загрозу його поширення.

 

Для надання своєчасної діагностики та лікування туберкульозу хворим з підозрою на нього, у поточний процес скринінгу на коронавірус COVID-19 необхідно включити анкету для скринінгу на туберкульоз, пише ТСН.
 

До цього закликають «Лікарі без кордонів»/Mеdecins Sans Frontiеres (MSF). В заяві організації йдеться, що зараз суттєво скорочується надання існуючих послуг, таких як тестування на туберкульоз та набір нових пацієнтів на лікування.

 

«Суворий карантин у зв’язку з COVID-19 створив ряд обмежень у доступі до протитуберкульозної медичної допомоги. Серед них – заклади охорони здоров’я, що розглядалися як «другорядні», були тимчасово зачинені або у них зменшили кількість персоналу. Тубкабінети перетворили на пункти тестування на COVID-19, а медпрацівників перевели для лікування COVID-19, тому надавати протитуберкульозну допомогу було нікому», – розповідає менеджер MSF з питань медичної медичної діяльності Олена Труш.

 

 

 

 

 

 

В організації наполягають, що зараз симптоми туберкульозу, які схожі з коронавірусом зачасту ігноруються.  «Коли пацієнт телефонує своєму сімейному лікарю і повідомляє, що у нього кашель і підвищена температура, він проходить обстеження лише на COVID-19, але не на туберкульоз. Хворі на туберкульоз втрачають можливість отримати своєчасну діагностику та належне лікування. Їхній стан лише погіршуватиметься, а також зросте ризик поширення хвороби», – розповідає Труш.

 

«Окрім  включення анкети для скринінгу на туберкульоз до поточного скринінгу на COVID-19, важливими заходами у протидії пандемії COVID-19 є надання пріоритету хворим з підозрою на ТБ та підтвердженими випадками в проведенні безкоштовного ПЛР-тестування на COVID-19 та забезпечення раннього початку лікування туберкульозу», – додає вона.

 

 

 

 

 

 

Щорічно у світі близько 1,5 мільйона людей помирає від туберкульозу і приблизно 10 мільйонів людей захворіває на цю хворобу.

 

Фото - ілюстративне

За джерелом:

https://dilo.net.ua/novyny/lyudej-iz-symptomamy-tuberkulozu-pereviryayut-lyshe-na-koronavirus/

 

Переглядів: 277 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024