Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 12 » Цей день в історії: Експедиція Христофора Колумба досягла берегів сучасних Багамських островів
08:45
Цей день в історії: Експедиція Христофора Колумба досягла берегів сучасних Багамських островів

ВІДКРИТТЯ АМЕРИКИ

 

 

 

 

 

 

Цього дня, у 1492 році, експедиція італійського мореплавця Христофора Колумба досягла берегів Багамських островів. Мореплавці щиро вірили, що досягли берегів Індії, не відаючи, що це нова частина світу, яку згодом назвали Америкою.

 

 

Христофор Колумб, генуезький моряк, не діставши підтримки у португальського короля, запропонував свою ідею нового шляху до Індії та Китаю іспанській монаршому подружжю.

 

На той час в Іспанії склалась доволі несприятлива економічна ситуація: спустошена казна, відсутність вільних для продажу земель, мізерні прибутки від податків на торгівлю та ремесло, а також збідніле дворянство не залишали вибору монархам.

 

Вдала подорож до Індії новим шляхом давала надію на покращення економічного становища в країні. Таким чином, 3 серпня 1492 року, з порту Палос під командуванням Колумба вирушила флотилія в складі трьох кораблів – «Санта Марія», «Пінта» і «Нінья».

 

Подорож тривала понад 2 місяці. Не раз на кораблях спалахував бунт невдоволених матросів, але Колумбові вдавалося приборкати команду, і флотилія йшла по заданому курсу. На світанку 12 жовтня 1492 року матроси побачили землю. Це був один з  Багамських островів, який назвали Сан-Сальвадор. Далі були відкриті Куба та Гаїті.

 

Загалом Колумб здійснив 4 плавання (1492-1504) через Атлантичний океан, відкрив частину островів Вест-Індії. Проте, відкриті Колумбом землі не справдили сподівань іспанської корони. Тому про людину, яка відкрила нові, землі дуже швидко забули.

 

Христофор Колумб помер в 1506 році, так і не усвідомивши значення своїх відкриттів. Знадобилося ще майже століття, аби багатства Нового Світу зробили Іспанію найбагатшою і найсильнішою державою планети на той час.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3115265-12-zovtna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 272 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024