Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 13 » Сьогодні - Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих
14:54
Сьогодні - Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих

ПРОТИ СТИХІЙНИХ ЛИХ – СВІТОВОЮ ГРОМАДОЮ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, за ініціативою ООН, відзначається Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих.

 

 

День був заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 22 грудня 1989 року і його метою є підвищення рівня обізнаності суспільств щодо того, яких заходів потрібно вживати, щоб зменшити наслідки лих. Цього Дня ООН закликає людей ділитися накопиченими знаннями в царині зниження небезпеки лих.

 

Стихійне лихо – екстремальне явище природи катастрофічного характеру, що приводить до раптового порушення нормальної діяльності людей. Характерними рисами стихійного лиха є його непередбачливість і неможливість своєчасного попередження. За місцем локалізації стихійні лиха поділяють на: літосферні, гідросферні, атмосферні.

 

Від стихійних лих - ураганів, повеней, цунамі, землетрусів, смерчів, пожеж, виверження вулканів, посух, снігових лавин, зсувів ґрунту тощо, щороку страждають понад чверть мільярда людей.

 

Цього року Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих присвячений управлінню. Як зазначають в ООН, ступінь належного управління ризиками стихійних лих можна виміряти з точки зору врятованих життів, зменшення кількості людей, які постраждали внаслідок катастрофи, та пом'якшення економічних втрат.

 

Пандемія COVID-19 та кліматична надзвичайна ситуація показують, що нам потрібне чітке бачення, планування та компетентні установи, здатні діяти на основі наукових знань та в інтересах суспільства.

 

Довідково:

 

 

 

На сході України від збройного  конфлікту продовжують страждати люди. Обстріли, міни, вибухові пристрої, часті відключення води та електроенергії у поєднанні з природними, промисловими та екологічними проблемами становлять ризик для життя і здоров'я тисячам людей та систем надання послуг.

3P Consortium (3P - це абревіатура від слів Prevent, Prepare, Protect - попередити, підготувати, захистити), який був створений у 2019 році, – це група українських та міжнародних неурядових організацій, що стало можливим завдяки значній підтримці Європейського союзу та американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). До складу Консорціуму входить і Червоний Хрест України.

Завдяки проведенню основних активностей Проєкту: тренінгів з «Першої допомоги», «Першої психологічної допомоги» та навчальних сесій зі «Зниження ризиків Надзвичайних ситуацій», під час яких соціально-активні групи населення розробляють свої індивідуальні плани реагування на надзвичайні ситуації, з’явилась можливість заповнити пробіли в сфері підготовки до надзвичайних ситуацій на рівні населених пунктів.

Детальніше про останні успіхи діяльності 3P Consortium можна ознайомитися за посиланням - https://bit.ly/3lEvB8I

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3116543-sogodni-miznarodnij-den-zi-zmensenna-nebezpeki-lih.html

 

Переглядів: 241 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 09:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024