Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 18 » Міжнародний день менопаузи
21:47
Міжнародний день менопаузи

МЕНОПАУЗА – НЕ ТРАГЕДІЯ!

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день менопаузи - час для розвінчання міфів.

 

 

Ще зовсім недавно менструації і менопауза були забороненими темами, що викликають почуття сорому і незручності. Сучасні жінки ставляться до цього питанням набагато простіше, не соромлячись обговорювати свої інтимні проблеми.

 

Однією з цілей Міжнародного дня менопаузи, який припадає на 18 жовтня, є зміна ставлення суспільства до природних проблем, з якими стикаються всі жінки.

 

Міжнародний день менопаузи - це не спроба «оспівати» гормональні коливання і заподіюють дискомфорт симптоми. Всесвітня організація охорони здоров'я разом з Міжнародним товариством з проблем менопаузи вибрали цей день для залучення уваги до жіночого здоров'я в період менопаузи. Таким чином лікарі сподіваються підвищити рівень інформованості в суспільстві і висвітлити тему, яка до сих пір є закритою для багатьох сучасників.

 

На думку експертів, прийшов час розвінчати міфи про менопаузу і відкрити правду про цей природний в житті будь-якої жінки період.

 

 

 

 

 

Перший міф: Прихід менопаузи означає, що жінка постаріла. При середній тривалості життя понад 70 років, початок менопаузи не можна назвати наближенням до смерті. За визначенням, менопауза починається через рік після останньої менструації жінки, коли її яєчники перестають виробляти естроген і прогестерон. Однак багато симптомів менопаузи можуть початися набагато раніше, і цей період називають Періменопауза. Робота яєчників починає сповільнюватися вже після 30 років, а сама менопауза настає в 45-55 років. У 80% жінок місячні припиняються в 54 роки. Таким чином, з огляду на тривалість життя, 50 років - ще далеко не кінець життя.

 

 

 

 

 

 

Другий міф: Менопауза - це хвороба. Більшість жінок сьогодні визнають, що менопауза є природною фазою життя. Однак перші симптоми, такі як приливи жару, коливання в настрої і безсоння, лякають багатьох з них. Неконтрольовані зміни в самопочутті викликають тривожність та ірраціональний страх, а рідні і близькі не впізнають раніше добре знайому їм людину. Менопауза тимчасово змушує жінку занадто чутливо прислухатися до свого організму. Однак всі жінки проходять через ці зміни. Вони природні, і не є ознаками хвороби.

 

 

 

 

 

 

Третій міф: Про менопаузу слід мовчати. Хоча скарги на погане самопочуття не позбавлять від симптомів менопаузи, жінки, які відчувають підтримку близьких, краще переносять цей період. Лікар, друзі, члени сім'ї - ці люди здатні зрозуміти і допомогти жінці пережити менопаузу. У підлітковому віці ми часто обговорюємо менструації і статеве дозрівання з друзями та батьками. Купівля засобів особистої гігієни і контрацептивів вже мало кого ставить у незручне становище. Настав час переглянути свою думку про менопаузу і заговорити про неї відкрито. Не приховуйте свої проблеми, і ви відчуєте себе зовсім не самотніми у цей закономірний для певного віку жінки період.

 

Міжнародний день менопаузи - це привід дізнатися правду про цей природний етап в житті всіх жінок.

 

Фото – з відкритих джерел

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 260 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024