Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 25 » Помер глава Samsung Лі Гон Хі
13:08
Помер глава Samsung Лі Гон Хі

ВІДІЙШОВ З ЖИТТЯ  ВИДАТНИЙ  БІЗНЕСМЕН

 

 

 

 

 

 

Під його керівництвом компанія з невеликого корейського

виробника перетворилася на велику міжнародну корпорацію.

 

 

 

Голова концерну Samsung Лі Гон Хі пішов з життя в неділю в Сеулі у віці 78 років. Про це в неділю, 25 жовтня, з посиланням на заяву компанії повідомив Bloomberg.

 

Відомо, що Лі Гон Хі мав проблеми зі здоров'ям після перенесеного у 2014 році серцевого нападу. Останні кілька років він залишався формальним главою компанії, а фактично Samsung керує його син Лі Чже Ен.

 

"Голова Лі був справжнім провидцем, який перетворив Samsung з місцевого бізнесу на провідного світового новатора і промислового гіганта. Його заява 1993 року про "нове управління" стала рушійною силою бачення компанії з надання найкращих технологій для розвитку глобального суспільства. Його спадщина буде вічною", - йдеться в заяві Samsung.

 

Лі Гон Хі народився 9 січня 1942 року. Його батько, Лі Бен Чхоль, був засновником Samsung Group. Після його смерті в 1987 році Лі Гон Хі очолив концерн.

 

У 1993 році Лі Гон Хі почав проводити корпоративну реформу в Samsung. Він назвав компанію "другосортною" за світовими стандартами і закликав кожного співробітника "змінити все, крім дружини і дітей".

 

Згідно із запропонованою ним концепцією "нового управління" підлеглі тепер могли вказувати своїм начальникам на помилки.

 

Зазначимо, що південнокорейська прокуратура підозрює, що в ході отримання влади в концерні син глави Лі Чже Ен брав участь у незаконних махінаціях під час злиття компаній всередині корпорації, щоб отримати контроль над Samsung Group.

 

Крім Лі Чже Ена, у Лі Гон Хі залишилися дочки Лі Бу Чжин і Лі Со Хен. Ще одна дочка, Лі Юн Хен, наклала на себе руки у 2005 році.

 

Раніше Korrespondent.net писав, що померла актриса з "бондіани". Вона стала моделлю для образу "золотої дівчини" в заставці бойовика про британського шпигуна Джеймса Бонда.

 

Фото – Jo Yong-Hak / Reuters

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4287989-pomer-hlava-Samsung-li-hon-khi

 

Переглядів: 252 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024