Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 26 » Бельгійський вірусолог застерігає старше покоління від спілкування з онуками
22:27
Бельгійський вірусолог застерігає старше покоління від спілкування з онуками

МУДРА ПОРАДА

 

 

 

 

 

 

Старше покоління бельгійців, особливо дідусі й бабусі, мають на деякий час припинити спілкування з онуками, щоб уникнути інфікування, бо вже за два тижні всі лікарняні ліжка в країні можуть бути повністю заповнені хворими на COVID-19.

 

 

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні з посиланням на заяву провідного вірусолога Бельгії Стівена Ван Гухта (Steven Van Gucht) розповідає бельгійське видання VRT.

 

«Визнаю, це важке послання. Але величезний обсяг вірусу обертається у нашому суспільстві. Від одного до п’яти відсотків населення мають прихований вірус, але водночас можуть його поширювати. Підлітки можуть мати вірус, який не матиме проявів, і їх спілкування з дідусями та бабусями може піддавати цих старших людей ризику. Те, що ми зробимо зараз, може виявитися вирішальним. Адже вже за два тижні всі ліжка в реанімаціях можуть бути заповнені», - заявив вірусолог.

 

Він зауважив, що ризик підвищився зараз, після того, як у зв’язку із обмежувальними заходами в Бельгії на кілька днів були продовжені шкільні канікули, що надає більше можливостей для спілкування людей молодшого віку і старшого покоління.

 

За словами Стівена Ван Гухта, вже зараз у відділеннях інтенсивної терапії по усій Бельгії знаходяться 757 важких пацієнтів з коронавірусом. Ця кількість, за темпами поширення хвороби, зараз подвоюється кожні вісім днів. Тож, якщо не змінити ситуацію, вже за два таких цикли кількість людей, що потребують реанімаційної допомоги, перевищить 2000 – але саме таку кількість спеціалізованих ліжок для критичної допомоги мають всі лікарні країни.

За даними, які наводить VRT, лише вчора, у неділю, до бельгійських лікарень були госпіталізовані 507 нових людей з коронавірусом, що довело загальну кількість пацієнтів з таким діагнозом до 4 827 осіб. З них 757 знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії, 384 – підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

 

Як вже повідомляв УкрінформБельгія, разом із Чеською Республікою, посіла сумне «лідерство» у темпах поширення другої хвилі коронавірусу в Європі: протягом минулих двох тижнів кількість інфікованих COVID-19 на кожні 100 000 населення в країні перевищувала 1200 осіб.

 

З понеділка в країні закриті кафе і ресторани, заборонені спортивні змагання та розважальні заходи, введено обов’язковий масковий режим на вулицях. За рішенням місцевої влади Брюсселя всі магазини мають припиняти роботу з 8-ї вечора, в столиці Бельгії запроваджена комендантська година з 22.00 до 6.00 ранку.

 

У світі станом на ранок 26 жовтня зафіксували 43 346 266 випадків COVID-19. При цьому 31 905 019 осіб одужало, 1 159 093 пацієнти померли.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3124311-belgijskij-virusolog-zasterigae-starse-pokolinna-vid-spilkuvanna-z-onukami.html

 

Читайте також: У Франції реальна кількість COVID-заражень за добу перевищує 100 тисяч – науковці

 

Переглядів: 252 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024