Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 27 » Через пандемію у чоловіків та жінок виникають проблеми із сприйняттям тіла: дослідження
17:43
Через пандемію у чоловіків та жінок виникають проблеми із сприйняттям тіла: дослідження

СПОТВОРЕННЯ  СВІТОСПРИЙНЯТТЯ

 

 

 

 

 

 

Стрес і тривога пов'язана з пандемією впливає на те, що люди мають більш негативний образ власного тіла.

 

 

Відчуття стресу пов'язане з тим, що чоловіки частіше прагнуть відчуття маскулінності, а жінки бажання схуднути.

 

Це виявили дослідники британського Anglia Ruskin University. Їхня робота опублікована у журналі Personality and Individual Differences.

 

Вчені опитали 500 дорослих мешканців Великої Британії, середній вік становив 34 роки.

 

Учасники повинні були відповісти на кілька запитань про вплив COVID-19 на їх щоденне життя і про те, як вони оцінюють тривогу, яка з'явилася через пандемію, за семибальною шкалою.

 

"Наші дослідження  показують, що окрім самого вірусу пандемія може викликати ріст проблем із оцінкою власного тіла, – зазначає автор дослідження, професор соціальної психології Вірен Свамі.

 

В деяких випадках ці проблеми можуть мати серйозні наслідки, в тому числі захворювання кишкового тракту.

 

Звісно, на початку весняного періоду ізоляції, збільшився час перебування біля екранів, а це означає, що ми з більшою вірогідністю  мали можливість бачити приклади ідеального худого тіла або атлетики через ЗМІ і гаджети, в той час як зниження фізичної активності вплинуло на негативні думки про нашу власну форму і вагу".

 

Негативний образ тіла – одна із головних причин розладу кишкового тракту, можуть виникати, наприклад, анорексія і булемія.

 

Автори дослідження зауважують, що це не остаточні висновки впливу пандемії на сприйняття людьми власного тіла, робота над цим питанням триває.

Зокрема, пізнішими наслідками може проявлятися зміна поведінки в умовах локдауну  та психологічних конструкцій, таких як самотність. 

 

Чому не варто критикувати своє тіло перед дитиною. Пояснюють експерти

 

"Додаткові тривога і стрес, пов'язані з  коронавірусом, зменшили наші захисні механізми, які ми зазвичай використовуємо, щоби допомогти собі справитися з негативними думками, – пояснює Вірен Свамі.  - В часи ізоляції жінки, можливо, відчували більший тиск, щоби відповідати традиційним жіночим ролям і нормам, а повідомлення про самопокращення в ізоляції у декого привели до того, що жінки відчували незадоволення власним тілом і мали величезне бажання його виправити.

Такі самі результати стосуються і чоловіків, коли стрес і тривога впливає на ставлення чоловіків до свого тіла, особливо з точки зору ідеалів чоловічого тіла

Враховуючи, що мужність зазвичай підкреслюється цінністю стійкості, впевненості в собі і прагненням статусу, стрес і тривожність, які з'явилися через пандемію, можуть спонукати чоловіків більше звертати увагу на власну маскулінність".

 

Це дослідження додало аргументів до недавніх висновків, які зробили в Комітеті з питань жінок і рівності, яке показало, що локдаун загострив почуття негативного іміджу тіла.

 

Опитування, яке провели в Інтернеті серед 7878 користувачів, показало, що дві третини молодих людей до 18 років та 61% дорослих більшу частину часу відчувають негативний або дуже негативний вплив на образ свого тіла.

Більше половини (53%) дорослих та 58% молодших 18 років зазначили, що карантинні обмеження змусили їх почуватись гірше або набагато гірше через свою зовнішнішність.

 

Софія Кочмар-Тимошенко спеціально УП.Життя

 

Фото - AndrewLozovyi Depositphotos

 

 

За джерелом:

https://life.pravda.com.ua/society/2020/10/27/242806/

Переглядів: 293 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 01.05.2024, 23:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024