Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 29 » Постанова Верховної Ради України про створення "антиковідного" штабу на чолі із Зеленським, - набула чинності
11:14
Постанова Верховної Ради України про створення "антиковідного" штабу на чолі із Зеленським, - набула чинності

ПОСИЛИТИ ЗАХИСТ - ВІД COVID-19

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 29 жовтня, набрала чинності Постанова Верховної Ради України про  створення

Національного штабу протидії біологічним загрозам, на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським.

 

 

 

Ця подія сталася у наступний день після опублікування Постанови у парламентській газеті "Голос України", передає національна інформаційна агенція УНН.

 

Так, у постанові Верховної Ради України рекомендується Президенту держави Володимиру Зеленському утворити Національний штаб протидії COVID-19 та очолити його для організації оперативного реагування на поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні.

 

Також постановляється, Національному штабу для виконання зазначеної мети вживати заходів для прийняття Президентом України фахових оперативних рішень щодо протидії поширенню COVID-19, зокрема, забезпечивши негайну реалізацію таких завдань:

 

  • Невідкладно ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію - систему прямого зв’язку з державою для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на COVID-19, з метою посилення координації та організації заходів для проведення безкоштовного тестування та надання невідкладної допомоги, забезпечення ранньої самоізоляції хворих з моменту виявлення перших симптомів.
  • Забезпечити ефективну безоплатну діагностику та тестування на коронавірусну хворобу шляхом:
    • утворення та розбудови державної регіональної мережі вірусологічних лабораторій із загальною потужністю більше 100 тис. досліджень на добу, до якої мають входити міжрегіональні високопродуктивні лабораторні комплекси та вірусологічні лабораторії при лабораторних центрах та опорних лікарнях надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі, а також забезпечення її функціонування необхідними ресурсами;
    • формування за регіональним розподілом необхідної кількості мобільних бригад для забору у пацієнтів біологічного матеріалу за місцем проживання та його транспортування у лабораторію з метою забезпечення ранньої самоізоляції пацієнта з моменту підозри захворювання на COVID-19. Забезпечення бригад швидкої медичної допомоги усім необхідним. Час забору біологічного матеріалу має становити не більше чотирьох годин після звернення пацієнта на єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію;
    • посилення спроможності проведення тестування на амбулаторному рівні шляхом створення та розгортання мобільних пунктів тестування для подальшого транспортування відібраних зразків у визначений заклад охорони здоров’я.
  • Забезпечити доступ населення України до безпечної та якісної вакцини для профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
  • Створити достатні потужності для виробництва вітчизняних ПЛР-тестів шляхом розгортання існуючого виробництва та наявних технологій або створення нових підприємств.
  • Кабінету міністрів України забезпечити поширення норми законодавства щодо надання додаткової доплати у 300 відсотків місячної заробітної плати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги, а також на всіх працівників закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу при коронавірусній хворобі.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яка передбачає створення національного штабу протидії біологічним загрозам.

 

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав цю постанову.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1899859-postanova-pro-stvorennya-antikovidnogo-shtabu-na-choli-z-zelenskim-nabula-chinnosti

 

 

Переглядів: 242 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024