Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Жовтень » 29 » Поширення досвіду і передових практик у місцевих організаціях ТЧХУ
17:37
Поширення досвіду і передових практик у місцевих організаціях ТЧХУ

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

 

Відбувся перший з двох днів ОD-форуму, який організовано Товариством Червоного Хреста України для співробітників та волонтерів місцевих організацій Товариства. Захід має на меті розкриття актуальних тем в напрямку організаційного розвитку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Один із кейсів був наданий Закарпатській обласній організації ТЧХУ з метою поширення успішного досвіду залучення та реалізації грантів/програм та співпраці з державними органами влади.

 

Голова обласної організації Закарпатської ОО ТЧХУ Іванна Сабо розповіла про 8 з 11 успішних проєктів соціального спрямування, які реалізуються на Закарпатті в 2020 році:

 

1.Медичний і психо-соціальний супровід хворих на чутливий та хіміорезистентний туберкульоз - контроль прийому медичних препаратів амбулаторного лікування туберкульозу та пакет з 6 соціальних послуг для клієнтів проєкту. Субгрант МБФ "Альянс громадського здоров'я".

 

2. Профілактика ВІЛ-інфекції серед споживачів ін'єкційних наркотиків та осіб, які надають сексуальні послуги - консультування, тестування швидкими тестами на ВІЛ, гепатит С, сифіліс, роздатковий матеріал. Проєкт ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України".

 

3. Відновлення родинних зв'язків та співпраця з консульствами для нерегулярних мігрантів - надання можливості нелегальним мігрантам здійснити телефонний дзвінок рідним, соціальна їх підтримка. Проєкт Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

 

4. Робота Притулку для літніх людей та соціальної їдальні Товариства Червоного Хреста - круглодобовий догляд за літніми людьми (20 осіб) та гаряче харчування для потребуючих (до 45 осіб). Трьохстороння співпраця з боку Червоного Хреста, місцевої влади (Мукачівська РДА, Іршавська РДА, Іршавська ОТГ, Ракошинська селищна рада) та ЗОБФ "Дім Милосердя".

 

5. Проєкт транскордонного співробітництва: Угорщина, Словаччина, Румунія, Україна по реагуванню на виклики виникнення надзвичайної ситуації та будування взаємодопомоги під час НС між державними установами та громадськими організаціями. Проєкт за кошти Європейського Союзу.

 

6. Інформаційно-освітні тренінги для працівників правоохоронних органів з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, програм зменшення шкоди, замісної підтримувальної терапії та толерантного ставлення до соціально вразливих груп. Проєкт МБФ "Альянс громадського здоров'я".

 

7. Реагування на COVID-19 - забезпечення медиків засобами захисту у вигляді респіраторів і захисних костюмів багаторазового використання та медичною і побутовою технікою. Проєкти Flex Foundation та Товариства Червоного Хреста України.

 

8. Продуктова підтримка незахищених верств населення через структурні підрозділи Товариства Червоного Хреста. Проєкт обласної державної адміністрації, обласної програми "Турбота".

 

9. Робота тренінгового центру "Школа першої допомоги" обласної організації Товариства Червоного Хреста - проведення майстер-класів, 6-ти, 12-ти годинних курсів з першої допомоги серед населення, організованих колективів.

10. Робота з гуманітарними вантажами, які надійшли із-за кордону: Німеччини, Австрії, Угорщини, Швейцарії.

 

11. Робота структурних підрозділів Товариства Червоного Хреста, а саме: 6 Центрів соціальної допомоги та реабілітації, 7 Кімнат соціальної допомоги, через "банки одягу", "пункти прокату предметів догляду за важкохворими", "пунктів прийому та видачі допомоги" - соціальна допомога для потребуючих.

 

 

 

 

 

 

 

І це ще не весь перелік ініціатив, проєктів, які реалізує Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України разом з міськими і районними організаціями для потребуючих.

 

Наше гасло - "Ми завжди поряд"!

 

Щира подяка партнерам, які в нас вірять і довіряють свої кошти та товарно-матеріальні цінності !

 

Ділитись досвідом - завжди приємно і корисно!

 

Фото – Закарпатської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossTranskarpatia/photos/pcb.3510939218960716/3510939015627403

 

 

Переглядів: 279 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024