Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Листопад » 4 » Президент МКЧХ Петер Маурер відвідав одну з фільтраційних станцій компанії "Вода Донбасу"
22:58
Президент МКЧХ Петер Маурер відвідав одну з фільтраційних станцій компанії "Вода Донбасу"

 

ВОДА – ОСНОВА ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

В ході візиту в Україну, 4 листопада, Президент МКЧХ Петер Маурер

 побував на одній з фільтраційних станцій компанії "Вода Донбасу".

 

 

 

 

 

 

 

 

Про знайомство Петера Маурера з господарством водопостачальників розміщено лаконічну інформацію і фоторепортаж на сторінці Делегації МКЧХ в Україні в соцмережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні Президент МКЧХ Петер Маурер також відвідав одну з фільтраційних станцій компанії "Вода Донбасу", що постачає воду для 3,5 мільйонів людей по обидва боки лінії зіткнення. МКЧХ допомагає компаніям водопостачанням на Донеччині та Луганщині. Для підтримки їхньої роботи, а також технічного обслуговування та постачання очисних хімікатів вже було надано 15,5 мільйонів швейцарських франків", - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Як ми повідомляли, 3 листопада у Києві відбулася зустріч  Дениса Шмигаля та Петера Маурера, на якій крім інших питань, приділили велику увагу й водопостачанню на Донеччині.

 

 

 

 

 

 

У повідомленні Кабінету міністрів про цю подію, зокрема, зазначається: “Під час зустрічі Денис Шмигаль та Петер Маурер торкнулися теми безперешкодного водопостачання на постраждалі від російської агресії території східних областей України. Глава Уряду відзначив прогрес у питанні стабілізації роботи комунального підприємства “Вода Донбасу”, зокрема роль МКЧХ в підготовці проведення його аудиту”.

 

 

 

 

 

 

 

Денис Шмигаль зазначив, що це питання вони два дні тому обговорювали на нараді з Президентом України Володимиром Зеленським. “І буквально вчора спільно з бюджетним комітетом Верховної Ради розглянули можливість створення окремого рядка в бюджеті для розв’язання цієї проблеми”, — додав Шмигаль.

 

 

 

 

 

 

 

Крім МКЧХ, яке постійно допомагає  підприємству КП «Компанія «Вода Донбасу», (у серпні п.р., наприклад,  Комітет передав підприємству дві компресорні установки, насоси та водоміри для підтримки стабільного водопостачання), з 2015 року воно отримує гуманітарну допомогу також і від уряду Швейцарії. За 2016-2019 роки компанія одержала допомогу на суму 49,8 млн грн.

 

Згідно з новою швейцарською Програмою співробітництва з Україною на наступні три роки, на потреби «Води Донбасу» у 2020 році виділено 1,4 млн швейцарських франків.

 

 

Фото – УНН та Делегації МКЧХ в Україні

За джерелами:

https://www.facebook.com/ICRCUA/photos/pcb.1061438147633465/1061438017633478/

https://www.unn.com.ua/uk/news/1900865-shmigal-obgovoriv-z-prezidentom-mkchkh-vodopostachannya-na-postrazhdali-teritoriyi-donbasu

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3076783-kp-voda-donbasu-planuut-modernizuvati-za-tri-roki-zelenskij.html

 

Переглядів: 307 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 00:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024