Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Листопад » 5 » У Львові розгортають додаткові місця у всіх лікарнях, де приймають хворих на Covid-19
22:33
У Львові розгортають додаткові місця у всіх лікарнях, де приймають хворих на Covid-19

 

ПРИГОТУВАННЯ ДО ГІРШОГО...

 

 

 

 

 

 

Час розмов і псевдо - презентацій щодо захисту від коронавірусу – минув. У листопаді недуга рушила  у наступ.

Захисникам від пошесті настав час  зімкнути ряди. В їх числі є також й організації Червоного Хреста України.

 

 

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий провів Zoom-нараду із керівниками міських комунальних, приватних та обласних медзакладів щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус, під час якої ішлося про збільшення ліжок для госпіталізації та підведення кисню, проведення ПЛР-тестування, а також організацію спеціальних тренінгів для сімейних лікарів.

 

За інформацією, що її надає пресова служба Львівської міської ради, зараз у лікарнях міста визначено 920 ліжкомісць для хворих на коронавірус.

 

Додаткові місця планують розгорнути у Лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука – 350 ліжок в окремому корпусі; у 1-й лікарні на вул. Ужгородській – 80; у 8-й на вул. Навроцького – 60 ліжок в окремому корпусі.

 

Ще 80 ліжок визначили у 5-й лікарні на вул. Коновальця, яка від 2 листопада приймає хворих на Covid. Також є 40 ліжок у 4-й лікарні на вул. Свенціцького – там прийматимуть хворих на пневмонію або доліковуватимуть хворих на коронавірус.

 

Щодо кисневих концентраторів, то зараз їх у лікарнях Львова є понад 160. Упродовж кількох тижнів, обіцяють у ЛМР,  лікарні отримають ще понад 200 таких апаратів.

 

В ефірі радіо «Львівська хвиля» міський голова повідомив, що за минулу добу, 4 листопада, лабораторні центри виявили 216 позитивних ПЛР-тестів по Львову та 430 – по області, і закликав мешканців бути обачними – дотримуватись карантинних заходів.

 

«Зараз головне, щоб вся медична система працювала злагоджено, тому що госпіталізації реально потребує близько 2% людей, які хворі на Covid-19. Натомість більшість людей (приблизно 98%)  можуть спокійно перехворіти вдома. Проте деякі люди наполягають на госпіталізації, не розуміючи, що часто в лікарні можна навіть отримати більшу дозу коронавірусу, коли знаходишся поруч із іншими хворими. Велика відповідальність – на сімейних лікарях, яким потрібно якісно пояснювати та давати правильний меседж», – сказав мер. І ще раз звернувся до львів’ян з проханням дотримуватися карантинних вимог та уникати масових заходів.

 

«В принципі, місто дає собі раду з проблемою, – наголосив міський голова. – Якщо ж говорити про те, що може наступити складний момент, я думаю, що це, найвірогідніше, станеться у січні – лютому. Це залежить від того, чи будуть якісь неординарні події, зокрема – великі забави, весілля і все, що з тим пов’язане. Якщо люди будуть відповідальні і буде масковий режим у громадському транспорті, громадських місцях, тоді ми зможемо спокійно пройти цей період».

 

І у медзакладах області триває робота над розширенням кисневої мережі, про що повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. Зокрема, кількість точок доступу до кисню уже збільшили в обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих ім. Юрія Липи та Новояворівській районній лікарні.

 

«Налагодження кисневої мережі – це питання №1 для усіх медичних установ, що працюють з інфікованими пацієнтами, – наголосив Орест Чемерис. – Ми зацікавлені зробити це у стислі терміни, однак не так багато ліцензованих підприємств можуть одномоментно забезпечити всі заклади необхідною кількістю кисневих точок.  В кисневу мережу також можна залучати кисневі концентратори, однак основний акцент все ж на тому, аби налагодити централізовану мережу забезпечення киснем, оскільки концентратори мають обмежені ресурси та створюють навантаження на електромережу».

 

Розповів головний лікар області і про загальний ліжковий фонд: якщо кілька місяців тому він становив 1600 ліжок, то тепер – понад 3000, що, відповідно, «тягне» за собою нову потребу у кисневих точках.

 

«Якби ми не залучали нові лікарні, то забезпеченість киснем уже би становила понад 100%. Збільшення мережі вимагає збільшення кисневих точок», – говорить Орест Чемерис.

 

Щодо загальної ковід-статистики по Львову та області, то коронавірусну інфекцію виявлено у 32069 осіб, з яких 939 людей померли, 16197 одужали.

 

За весь період карантину, від 12 березня, до Львіської обласної інфекційної лікарні звернулись 10657 осіб, госпіталізовані – 2507, на амбулаторному лікуванні – 8150, виписані – 2312. Зараз у лікарні перебуває 191 особа,у реанімації – 9, на апараті ШВЛ – 5. У 8-й лікарні – 134 пацієнти, у 1-й – 97, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 269, у 5-й – 72.

 

Тож й у Львові віднедавна є ще одне місце, де можна пройти ПЛР-тестування – це автовокзал «Львів», що на вул. Стрийській, 109.

 

Отже, громадяни, котрі повертаються з-за кордону з країн «червоної зони», можуть одразу здати аналіз, щоб не відбувати карантин. Результат тесту, обіцяють, має бути готовий через добу і надійде на електронну адресу тестованого. А щоби здати тест, необхідно попросити водія компанії-перевізника East West Eurolines внести певне прізвище у список для проходження обстеження. Одразу після прибуття  на Львівській автовокзал людину, яка бажає здати аналіз, проведуть у медпункт.

 

«Якщо коронавірусної інфекції не виявлено, лабораторія автоматично зупинить ваше перебування на самоізоляції у додатку «Дій вдома», встановлення якого є обов’язковим при поверненні з країн «червоної зони», – зазначають у Львівській міській раді із посиланням на East West Eurolines.

 

Автор - Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

 

 

Фото - Львівської міської ради

За джерелом:

https://day.kyiv.ua/uk/news/051120-u-lvovi-rozgortayut-dodatkovi-miscya-u-vsih-likarnyah-de-pryymayut-hvoryh-na-covid-19

 

 

Переглядів: 250 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024