Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Листопад » 24 » У новозбудованому Дитячому будинку сімейного типу у с. Наварії , що на Львівщині, оселиться родина із 7 дітьми
11:15
У новозбудованому Дитячому будинку сімейного типу у с. Наварії , що на Львівщині, оселиться родина із 7 дітьми

 

ДІТИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ

 

 

 

 

 

 

 

У селі Наварія, що в Пустомитівському районі, збудували дитячий будинок сімейного типу.

У двоповерховій будівлі, площею майже 250 м2, невдовзі оселиться родина.

 

 

Сім’я виховує одну рідну дитину та двоє прийомних. На виховання влаштують ще чотирьох діток. Загалом у цьому дитячому будинку сімейного типу проживатимуть семеро дітей та двоє батьків. 

 

Будівництво будинку коштувало майже 4 мільйони 500 тисяч гривень. Роботи розпочали ще у 2018 році.

 

Підрядник вже завершив влаштування очисних споруд та озеленив територію навколо будинку. Останній етап – закупівля меблів для нових приміщень.

 

 

 

 

 

 

Проінспектував результати будівництва заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод спільно з головою Пустомитівської районної державної адміністрації Андрієм Марком. 

 

 

 

 

 

 

"Наше спільне завдання - забезпечити проживання таких сімей у найкращих умовах. Тому огляд завершення будівельних робіт був необхідним. Діти - наше майбутнє, тому заслуговують на комфорт та тепло. Для того, щоб сім'я оселилась у домівці, залишився останній етап - виготовити та встановити меблі. З керівництвом району домовились, що зробимо це у найкоротші терміни", - розповів Юрій Холод.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, згідно з реформою деінституалізації, до 2026 року в Україні мають зникнути заклади інтернатного типу. У Міністерстві соціальної політики наголошують, що сім’я є найкращим середовищем для виховання та розвитку дитини. Збереження родини є головною умовою забезпечення  добробуту та найкращих інтересів дітей.  

 

На Львівщині налічується майже дві тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

 

 

 

 

 

 

"Метою   створення   дитячого   будинку  сімейного  типу  є забезпечення належних умов  для  виховання  в  сімейному  оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий   будинок   сімейного  типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням  подружжя  або  окремої  особи,  яка  не перебуває у шлюбі,  які беруть на виховання та спільне проживання від 5 до 10 дітей-сиріт  і  дітей,  позбавлених  батьківського піклування", - пояснив начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.

 

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку. Станом на сьогодні, у Львівській області функціонують 37 дитячих будинків сімейного типу.  ДБСТ у Наварії - стане тридцять восьмим на Львівщині. 

 

Автор – Христина Дмитрик

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=55175

 

 

Переглядів: 260 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024