Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 3 » Лікувати COVID-19 можна 18 існуючими ліками – вчені
16:58
Лікувати COVID-19 можна 18 існуючими ліками – вчені

ОБНАДІЙЛИВЕ  ВІДКРИТТЯ

 

 

 

 

 

 

Вчені дізналися, що 18 існуючих ліків можна застосовувати при COVID.

 

Вчені досліджували вплив коронавірусу на організм і перерахували раніше схвалені препарати, які можна використовувати при лікуванні.

 

Вчені зі США з'ясували, що 18 ліків, розроблених для лікування різних захворювань, можна застосовувати для лікування COVID-19. Про це повідомляє Медична школа Бостонського університету (BUSM) у четвер, 3 грудня.

 

"Принаймні, 18 раніше існуючих клінічно схвалених ліків (розроблених спочатку для інших медичних станів і захворювань) можуть бути потенційно використані для лікування COVID-19", - заявили в BUSM.

 

Також дослідники представили першу карту молекулярних реакцій клітин легенів людини на зараження SARS-CoV-2.

 

"Об'єднавши біоінженерні альвеолярні клітини людини зі складною високоточною мас-спектрометричною технологією, дослідники BUSM визначили білки-господарі та шляхи в клітинах легенів, рівні яких змінюються при зараженні SARS-CoV-2, що дає уявлення про захворювання", - пояснили дослідники.

 

Як виявилося, коронавірус призводить клітини легенів у "безлад", викликаючи аномальні зміни кількості білка і частоти фосфорилювання (одного з видів модифікації білка, що часто регулює його активність) білка всередині цих клітин.

 

Ці аномальні зміни допомагають вірусу розмножуватися і, в кінцевому підсумку, руйнувати клітини. Знищення інфікованих клітин може призвести до великого пошкодження легенів", - додали вчені.

 

Як тільки коронавірус потрапляє в клітини легенів, він швидко починає використовувати основні ресурси клітини, які необхідні для нормального росту і функціонування клітини.

 

"Вірус використовує ці ресурси для поширення, уникаючи атак імунної системи організму. Таким чином, утворюються нові віруси, які згодом залишають виснажені і серйозно пошкоджені клітини легенів, залишаючи їх на самознищення. Ці нові віруси потім заражають інші клітини, де той же цикл повторюється" , - говорить професор біохімії BUSM Ендрю Емілі.

 

"Наші результати показали, що, порівняно з нормальними / неінфікованими клітинами легенів, клітини легенів, інфіковані SARS-CoV-2, показали драматичні зміни в кількості тисяч білків і події фосфорилювання", - зазначив професор патології і лабораторної медицини BUSB і директор CReM Даррелл Коттон.

 

Також вчені виявили, що коронавірус викликає значну кількість цих змін вже через годину після зараження і закладає основу для повного захоплення клітин легенів господаря.

 

Нагадаємо, що Генасамблея ООН збирає спецсесію через COVID. Спеціальна сесія відбудеться 3-4 грудня в інтерактивному режимі. Політики обговорять механізми реагування пандемії коронавірусу.

 

Також повідомлялося, що листопад встановив рекорд з приросту хворих на COVID-19 у світі. В останньому місяці осені коронавірусом у світі заразилися стільки ж, скільки за перші чотири місяці пандемії.

 

Фото: bug.org.ua

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/tech/4302285-likuvaty-COVID-19-mozhna-18-isnuuichymy-likamy-vcheni

 

Переглядів: 247 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024