Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 5 » Міжнародний день волонтерів
08:59
Міжнародний день волонтерів

СВЯТО  ДОБРОТВОРЦІВ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в Україні і в світі відзначають Міжнародний день волонтерів.

 

 

Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є повна назва цього Дня), проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.

 

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня поміч: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках перестарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству.

 

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найбільш запеклих боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія й рух поширився світом.

 

Як зазначають в ООН, за останні місяці, коли пандемія COVID-19 охопила весь світ, волонтери були в авангарді боротьби з цією хворобою. Всюди ми бачимо приклади самовідданої праці добровольців, включаючи надання медичної допомоги, допомогу людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями. Значний вклад у справу розвитку волонтерства вносить  також і Товариство Червоного Хреста України.

 

Цьогорічна тема Міжнародного дня волонтерів – «Разом ми зможемо завдяки волонтерству».

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3148587-5-grudna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 255 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024