Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 5 » ДП "Новатор" планує збудувати лінію з виробництва сучасних апаратів ШВЛ за технологіями Швейцарії (ВІДЕО)
17:44
ДП "Новатор" планує збудувати лінію з виробництва сучасних апаратів ШВЛ за технологіями Швейцарії (ВІДЕО)

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ

 

 

 

 

 

 

Меморандум щодо спільного проекту України та Швейцарії був підписаний днями у Києві

 

Зокрема документом передбачається, що нову лінію за швейцарськими технологіями буде побудовано на території ДП "Новатор" (входить до складу ДК "Укроборонпром") в місті Хмельницький.

 

Меморандум підписали віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Надзвичайний і Поважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд.

 

 

 

 

 

 

За планом, спільний проект "Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19" відкриє для держпідприємства можливість залучити необхідне фінансування на створення виробничих потужностей у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків (понад 47,6 млн гривень за поточним курсом).

 

"Відкриття на Хмельниччині виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень дозволить забезпечити державні медичні заклади доступним обладнанням і гарантувати допомогу тяжкохворим пацієнтам на коронавірус", - повідомила Ольга Стефанішина.

 

 

 

 

 

 

При цьому, директор ДП "Новатор" Олексій Свістунов відзначив, що бюджетний апарат (на відміну від більш складних та дорогих реанімаційних версій) буде коштувати близько 20 тисяч гривень, є простим в експлуатації та зможе бути поставлений, наприклад, в карети швидкої допомоги або сільські амбулаторії.

 

 

 

 

 

 

Також не виключається подальше постачання цих локалізованих виробів за кордон (відповідну зацікавленість виказали деякі країни Африки та східної Азії) й розвиток виробництва більш складних та сучасних апаратів ШВЛ.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, про готовність держпідприємства до початку масового виробництва бюджетних швейцарських апаратів ШВЛ (за сприянням компанії Hamilton Medical) вперше повідомили у травні ц.р. Зокрема відзначалося, що після проведення необхідної підготовки до серійного виробництва ДП "Новатор" буде готовий виробляти до 3000 таких апаратів за добу.

 

 

 

 

 

 

Також варто додати, що станом на 4 грудня 2020 року в Україні зафіксовано 15 131 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За даними Міністерства охорони здоров’я України, за минулу добу було госпіталізовано 1 776 осіб й зафіксовано 235 летальних випадків.

 

 

Фото – defence-ua.com

За джерелом:

https://defence-ua.com/news/dp_novator_planuje_zbuduvati_liniju_z_virobnitstva_suchasnih_aparativ_shvl_za_tehnologijami_shvejtsariji-2232.html

 

Переглядів: 284 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 17:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024