Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 5 » У Китаї заявили про створення найшвидшого у світі квантового комп’ютера
19:31
У Китаї заявили про створення найшвидшого у світі квантового комп’ютера

 

НОВІ ЛІДЕРИ У КОМП'ЮТЕРНІЙ ГОНЦІ

 

 

 

 

 

 

 

Китайські вчені створили прототип квантового комп’ютера «Цзючжан», який впорався зі стандартним перевірочним алгоритмом в 10 млрд разів швидше, ніж Sycamore – прототип квантового комп’ютера від компанії Google.

 

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

 

Обчислювальні можливості обчислювача, який назвали «Цзючжан», вчені перевірили за допомогою спеціального алгоритму GBS. «Цзючжан» впорався з ним в 100 трильйонів разів швидше від найпотужнішого з суперкомп’ютерів. Крім того, розробники заявили, що обчислювальні можливості їх апарата в 10 млрд раз перевершують Sycamore.

 

 

 

 

 

 

Вчені-фізики підтвердили, що цей пристрій може вирішувати завдання, недоступні класичним комп’ютерам, тобто досяг «квантової переваги».

 

Квантовими комп’ютерами називають обчислювальні пристрої, які в своїй роботи використовують принципи квантової механіки. На відміну від звичайних комп’ютерів, які складаються з бітів — одиниць інформації, які містять або 1, або 0, квантові комп’ютери складаються з кубітів — осередків пам’яті і примітивних обчислювальних модулів, які зберігати в собі одночасно і нуль, і одиницю.

 

Поки що повноцінних квантових комп’ютерів вчені не створили, існують тільки їх прототипи. Наприклад, в 2017 році фізик з Гарвардського університету Михайло Лукін розповів про створення 51-кубітного прототипу, а компанія Google в 2019-му році – про 53-кубітний прототип під назвою Sycamore.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/3149072-u-kitai-zaavili-pro-stvorenna-najsvidsogo-u-sviti-kvantovogo-komputera.html

 

Читайте також: Канада та ЄС хочуть подолати COVID-19 штучним інтелектом

Переглядів: 249 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024