Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 12 » За ініціативи Львівської ОДА для працівників ОТГ провели інформаційну сесію із соціальної роботи у громадах
13:53
За ініціативи Львівської ОДА для працівників ОТГ провели інформаційну сесію із соціальної роботи у громадах

 «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА» - ВЖЕ З 1 СІЧНЯ

 

 

 

 

 

 

За ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації на базі Львівського Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулась інформаційна сесія «Соціальний захист в громадах» для представників місцевих територіальних громад.

 

 

Йшлося про важливі зміни у законодавстві у сфері соціального захисту, впровадження програмного комплексу «Соціальна громада», про роль фахівців соціальної роботи в громаді, систему захисту прав дітей в умовах децентралізації тощо.

 

Відкрила семінар директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні в умовах реформи місцевого самоврядування у громад буде чимало роботи для налагодження гідного соціального захисту на своїх територіях. По-перше, ми маємо розуміти, що саме соціальний захист дітей, соціальне забезпечення і організація соціальних послуг в громаді – закріплені на законодавчому рівні, і невиконання відповідних законів чи бездіяльність тягнуть за собою адміністративну, дисциплінарну, а подекуди і кримінальну відповідальність. По-друге, правильна організація соцзахисту сприятиме зростанню рівня довіри до органів місцевого самоврядування, зокрема до влади.  Мешканець, який звертається до вас із проблемою – не проблема, а ресурс. Тому дуже важливо створити у громадах підрозділи, які опікуватимуться питаннями соцзахисту», - зазначила Наталя Кузяк.

 

 

 

 

 

 

Директор департаменту окремо зупинилась на тому, що, відповідно до законодавства, уже з 1 січня організація прийому документів здійснюватиметься цілком через ЦНАПи або уповноважених осіб в громадах, за виключенням електронних чи письмових звернень.

 

«Важливо пам’ятати: якість і доступність тих послуг, які були в громаді до її створення, мають бути не нижчими після сформування нової громади», - додала Наталія Кузяк.

 

 

 

 

 

 

Порушили на онлайн-семінарі й тему бюджетування. Відтак, голів ОТГ закликали передбачити у місцевих бюджетах кошти на соціальний захист та соцзабезпечення.

 

«Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації є реалізатором двох обласних програм, які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів. Тому я дякую громадам, які були активними цього року і брали активну участь у пілотних проєктах, зокрема, таких як «Громада для сім’ї», «Соціальна громада», та закликаю інші громади долучатися до таких пілотних проєктів», - зазначила Наталія Кузяк.

 

 

Фото – учасників семінару

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=55711

 

Переглядів: 266 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024