Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 18 » «Вірус не слабшає та знаходить нові способи пристосуватись», - пульмонолог Надія Рудницька
13:11
«Вірус не слабшає та знаходить нові способи пристосуватись», - пульмонолог Надія Рудницька

КОРОНАВІРУС -  МІНЯЄ  «ОБЛИЧЧЯ»

 

 

 

 

 

 

Пацієнти, які зараз лікуються в стаціонарах, - набагато важчі, ніж ті,

що лікувались навесні: під загрозою тепер не лише літні люди, а й молодь.

 

 

«Вірус зараз відрізняється тим, що вражає абсолютно здорових молодих людей. Необов’язково мати якусь патологію, аби мати серйозні ускладнення від ковіду. Імунологи уже говорять про те, що вірус має різні штами: більш агресивні та менш агресивні. Зміни у геномному складі вірусу призводить до того, що він стає непередбачуваним», - розповіла експерт департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька (на знімку).

 

Вірус залишається активним, агресивним, непередбачуваним та спричиняє тяжке захворювання легеневої системи. До того як спричинити захворювання, він йде із дихальних шляхів.

 

«Уламки вірусу, які є в організмі, провокують неправильну лавиноподібну нескоординовану реакцію імунної системи організму, внаслідок чого розвивається гострий респіраторний дистрес - синдром, який потребує госпіталізації та великих матеріальних витрат для його усунення», - акцентує Надія Рудницька.

 

За словами пульмонолога, медики очікують невдовзі збільшення рівня захворюваності.

 

«Медична система працює нонстоп, борючись щоденно за життя людей. І дивно бачити, що наші люди досі сприймають цю хворобу легковажно. Якщо ми мали останнім часом невеличке зниження рівня інфікованих, то тепер ми на порозі збільшення кількості хворих, бо люди абсолютно не дотримуються карантину. Бачимо велику кількість людей у транспорті, в розважальних центрах, на святкуваннях корпоративів. Це призведе до зростання кількості інфікованих. На Новий рік та Різдво медики матимуть більше роботи», - спрогнозувала експерт.

Разом із тим, вакцинація від грипу, яку розробляла всесвітньо відома компанія, уже застосовується у  розвинених країнах.

 

«Так, вакцина ще не є досконало вивчена, адже часу пройшло не так багато. Клінічні дослідження потребують тривалих клінічних досліджень. Точно відомо, що імунітет формуватиметься на короткий період. Не зважаючи на те, що перехворіла уже велика кількість людей, вірус не слабшає. Він набирає активності і знаходить нові варіанти пристосовуватись», - розповіла Надія Рудницька.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=55877

 

Переглядів: 233 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024