Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 26 » Вчені знайшли незвичайний спосіб боротьби з апатією у літніх людей
15:47
Вчені знайшли незвичайний спосіб боротьби з апатією у літніх людей

 

ПОВЕРНУТИСЬ У МОЛОДІСТЬ

 

 

 

 

 

 

В якості нового інструменту боротьби з апатією є технологія віртуальної реальності.

 

 

На сайті MedicalPress зазначають, що апатія є широко поширеним явищем в будинках для людей похилого віку. Головна небезпека полягає в тому, що апатія прискорює зниження когнітивних функцій. Крім того, вона погіршує якість життя і в три рази збільшує ймовірність ранньої смерті.

 

Один з авторів дослідження Джим Саредакіс опитав 17 мешканців будинку престарілих Helping Hand про їх життєвий досвід, фокусуючи увагу саме на позитивних моментах. Згодом він адаптував віртуальну реальність під кожного опитаного. Так, літні люди дивилися 360-градусні відео на VR-гаджеті, згадуючи про колишні часи, улюблені місця та інший позитивний досвід.

 

Для мотивації літніх людей часто використовують музику та арт-терапію. Однак віртуальна реальність може бути застосована як потужний інструмент “терапії ремінісценції”, що дозволяє людям похилого віку поринути у щасливі спогади про своє минуле.

 

Дослідник відзначив, що емоції учасників були в основному позитивними, аж до сліз щастя. Фахівці звернули увагу і на поліпшення в швидкості мови, що є ключовим індикатором апатії. Також, після такої терапії учасники запам’ятовували набагато більше слів, ніж до цього.

 

“Той факт, що мешканці з найвищим рівнем апатії продемонстрували найбільше покращень, говорить нам про те, що віртуальна реальність може допомогти покращити життя людей похилого віку, які перебувають у притулку для літніх людей”, – говорить Саредакіс.

 

Наразі це дослідження розширюють для безпосереднього вивчення апатії та порівняння віртуальної реальності із традиційними формами терапії ремінісценції та звичайною групою допомоги.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://dilo.net.ua/novyny/vcheni-znajshly-nezvychajnyj-sposib-borotby-z-apatiyeyu-u-litnih-lyudej/

 

Переглядів: 253 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024