Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 27 » В Івано-Франківській ОО ТЧХУ відбулось навчання як боротися зі стихійними лихами (ВІДЕО)
10:45
В Івано-Франківській ОО ТЧХУ відбулось навчання як боротися зі стихійними лихами (ВІДЕО)

 

КОМПЛЕКСНЕ  НАВЧАННЯ  НОВОГО  ТИПУ

 

 

 

 

 

 

 

Навчання «Управління процесом зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні громад» було проведене

7-11 грудня для сіл Студінка та Середній Бабин Калуської ОТГ Івано - Франківської області, що не раз страждали від повені.

 

 

 

 

 

 

 

Програма комплексного навчання включала в себе такі складові:

  • 6-годинний тренінг з першої психологічної допомоги,
  • 6-годинний тренінг з першої допомоги,
  • 3-денний тренінг зі зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні громад.

 

 

 

 

 

 

Навчання проводили досвідчені інструктори з Маріупольська міська організація Товариства Червоного Хреста України, волонтери загону швидкого реагування Донецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України. Також для проведення тренінгу з першої допомоги були залучені волонтери загону швидкого реагування Івано-Франківська Обласна Організація Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Учасниками навчань стали місцеві активісти разом із старостою Студінського старостинського округу, також представники Управління з питань надзвичайних ситуацій (НС) та червонохрестівці.

Протягом навчання учасники вивчали реакції людей у кризових ситуаціях, основні принципи надання першої психологічної допомоги, важливість турботи про себе.

Також присутні отримали знання щодо дій при різних травмах і мали можливість відпрацювати навички надання першої допомоги та спробувати себе у ролі як рятувальника, так і постраждалого.

 

 

 

 

 

 

Учасники були навчені методиці зменшення ризиків від НС: проведенню аналізу загроз, вразливостей, ресурсів та організацій на місцевості, отримали досвід роботи із картами та матрицею ризиків, а також згуртувались та написали план підготовки та реагування на повені для сіл Студінка та Середній Бабин.

 

 

 

 

 

 

По завершенню заходів 9 учасників отримали сертифікати з усіх трьох напрямків тренінгу, а також набори зі зменшення ризиків від НС з шоломами, протипожежними костюмами, вогнегасниками, баграми та пожежними ломами, сокирами тощо.

Всі учасники залишили гарні відгуки і підтвердили необхідність подібних заходів задля розуміння дій при НС, а також відзначили використання карт як найкориснішого помічника при плануванні дій та візуалізації даних.

Зазначимо, що 5-денний тренінг проходив в рамках проєкту «Реагування на повені на Західній Україні, DREF» за підтримки Товариства Червоного Хреста України, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Данського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Фото – Калуської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.2877406468962476/2877404558962667

 

 

Переглядів: 251 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 23:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024