Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 29 » Львівська ОО ТЧХУ привітала з Новим роком і Різдвом Христовим своїх підопічних, - колишніх в"язнів фашистських таборів
13:53
Львівська ОО ТЧХУ привітала з Новим роком і Різдвом Христовим своїх підопічних, - колишніх в"язнів фашистських таборів

 

ІНДИВІДУАЛЬНІ ПРИВІТАННЯ  ПІДОПІЧНИХ

 

 

 

 

 

 

 

Львівська ОО ТЧХУ привітала з Новим 2021 роком і Різдвом Христовим

своїх підопічних у літах, зокрема тих, хто у роки Другої світової війни

був в'язнем фашистських концтаборів і гетто.

 

 

 

 

 

 

 

Останні 6 років стало гарною традицією для колишніх в'язнів фашистських концтаборів і гетто, якими опікується з 1996 р. МСЦ ЛОО ТЧХУ - проводити спільні передноворічні акції з Фондом "Максиміліане-Кольбе-Верк" (Німеччина).  Такі святкові зустрічі проводилися, переважно, у кафе або ресторані, де можна було поспілкуватися і згадати минулі часи у колі своїх товаришів, які пережили такі самі лихі часи, як і всі учасники зустрічі.

 

 

 

 

 

 

Все це було можливим, завдячуючи фінансуванню цих заходів німецьким Фондом «Максиміліане – Кольбе – Верк», який по всій Європі опікується колишніми в'язнями фашистських концтаборів і гетто, надаючи їм як матеріальну, так і моральну підтримку. Це тим більш важливо, що ці люди уже перейшли 80-річний рубіж свого життя і, як ніхто, потребують уваги і підтримки. Вони у боргу не зостаються: зустрічаються з молоддю, пишуть вірші і друкують прозу, як ось Микола Петренко, виступ якого зафіксовано на одній з таких зустрічей у 2018 році.

 

 

 

 

 

 

Рік тому, коли зустрічали 2020 рік, до Львова приїздив представник Фонду, п.Ульріх Зіббінг, котрий зібрав наших підопічних у кафе, і там співали колядок, народних українських пісень і всі гадали про те, що цей рік принесе з собою. Сходились на думці, що він буде такий, як інші, і добре би було зустрітися всім разом напередодні 2021 року.

 

 

 

 

 

 

Однак сталося інакше. Ці надії перекреслила пандемія коронавірусу. Карантин, який запровадили в усіх країнах світу, на цей раз не дав зустрітися особисто. Та працівники німецького фонду залишилися вірні традиції: вони уповноважили ЛОО ТЧХУ виконати почесну місію , - відвідати кожного підопічного з цієї категорії і від їх імені привітати зі святами новорічною листівкою і  святковим подарунком.

 

 

 

 

 

 

Таких сімей виявилося 14. Червонохрестівці, виконуючи волю німецьких партнерів, не оминули своєю увагою і тих, хто овдовів у цьому році. Серед них і п. Галина Петренко, вдова видатного українського поета Миколи Петренка, котрий два місяці тому відійшов у вічність.

 

 

 

 

 

 

 

 

Провідали і п. Галину, вдову п. Онуфрія Дудка,  в'язня  5 концентраційних таборів, в т.ч. і табору смерті «Освенцім».

 

 

 

 

 

 

Тих в'язнів, що проживають за межами Львова, привітали при допомозі поштових відділень. Їм відправлено новорічні листівки і святкові подарунки. Хто потребував милиці, тим допомогли також. Ми їх закупили у магазині і відправили поштою також. А тим, хто мешкає у Львові, видали милиці особисто.

 

 

 

 

 

 

Нині приймаємо подяки від підопічних на адресу працівників німецького фонду і Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Ми у свою чергу дякуємо працівникам Фонду «Максиміліане – Кольбе – Верк», котрі зробили приємні подарунки для наших підопічних, при допомозі яких червонохрестівці Львівської області принесли в їх домівки святковий настрій і надію на кращі часи.

 

Фото – автора та Ірини Валько

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 264 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024