Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Грудень » 31 » Як і де львів’яни планують святкувати Новий рік
06:16
Як і де львів’яни планують святкувати Новий рік

 

ПЕРЕГОРТАННЯ НОВОЇ СТОРІНКИ "КНИГИ ЖИТТЯ"

 

 

 

 

 

 

Новий рік - це найпопулярніше свято у всьому світі. Його завжди чекають і люблять. Свято Нового року - це особливий

день, коли люди різних національностей, віросповідань та поглядів відзначають закінчення старого та початку нового року.

 

 

Протягом багатьох століть Новий рік вважають чарівним святом. Саме характер цього свята впливає на долю всього року. Українці святкують Новий рік в ніч з 31 грудня на 1 січня, з радянських часів в оселях зазвичай ставлять ялинку, накривають святковий стіл і збирається разом вся сім’я.

 

Найдавніша традиція зустрічі Нового року, як правило, пов’язана з розповсюдженим повір’ям: “як Новий рік зустрінеш, так його й проведеш”.
 

А якими будуть перші дванадцять днів січня, такими будуть дванадцять місяців.

 

Вже зовсім скоро ми перегорнемо чергову сторінку свого життя. 2020 рік виявився досить складним і сповненим випробувань.

 

Епідемія коронавірусу та карантин змінили наше життя. Чимало випробувань і непорозумінь, важких моментів та невдач незабаром залишаться у минулому.

 

У 2020 році влада відмовилась від масових святкувань, традиційних різдвяних атрибутів, тощо. Пандемія COVID-19 змінила плани мільйонів людей і внесла корективи у святкування Нового року. Зазвичай кожна людина заздалегідь планує яскраве завершення року, але не цього разу. Майже 81% людей планують зустріти Новий рік вдома, а 9% – в гостях у друзів.

 

Журналісти «Діла» запитали львів’ян як вони планують святкувати Новий рік у часи пандемії.

 

«Цьогоріч моя сім’я святкуватиме Новий рік вдома, напевно, як і більшість людей. Причина, я думаю, очевидна – епідемія коронавірусу. Проте ми не засмучуємося, бо це чудова можливість провести ще один вечір у колі рідних та близьких. Сподіваємося зустріти Новий 2021 рік у гарному настрої та чудовій родинній атмосфері», – зазначає львів’янка Марія.

 

Невелика кількість людей збираються з друзями на відпочинок в Карпати.

 

«Цей Новий Рік я буду святкувати зі своїми друзями в Карпатах. На щастя, мені вдалося повернутися з Польщі, аби бути в новому році на рідній землі. Карантин вніс свої корективи. Впевнена, що ми всі будемо чекати півночі, щоб цей шалений рік закінчився, з надією, що новий, буде спокійнішим і надійнішим», – наголосила дівчина Олена.

 

Варто зазначити, що у більшості людей саме Львів асоціюється з різдвяною атмосферою: ярмарки, ринкова площа, смачна кава та казкова прогулянка містом.

 

«Вперше за довгий час я проведу Новорічний вікенд в кругу своєї сім’ї у Львові. Після новорічного привітання від президента поїдемо на святкування до центру міста, щоб повністю відчути цю новорічну атмосферу, адже саме у Львові вона по-особливому чудова» , – сказала журналістам Діла панянка Валентина.

 

Також більшість опитаних сказали, що через пандемію були змушені змінити свої плани на 31 грудня і не планують зовсім святкувати Новий рік.

 

«Новий рік не планую святкувати. Кожний Новий рік я зустрічав у новій для себе країні. Наразі через карантин не вдасться поїхати закордон, тому проведу його вдома без святкувань», – наголосив львів’янин Василь.

 

Зазначимо, зовсім не велика кількість опитаних людей збирається провести новорічну ніч в ресторані. Більшість молодих людей планують зустрічати у гостях, а також під відкритим небом у центрі Львова.

 

“Новорічне свято планую зустріти у гостях своїх друзів. Кожного року ми ходимо один до одного в гості. Це вже як маленька традиція”, – сказав журналістам п. Іван.

 

Карантин вніс свої корективи у святкування Нового року та Різдва. Але для львів’ян та гостей міста різдвяні ярмарки, вистави, концерти все одно дадуть змогу відчути святкову атмосферу.

 

Надіємося, що на відміну від насиченого подіями року Щура, 2021 рік Білого Металевого Бика буде більш спокійним, стабільним та розміреним.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом: 

https://dilo.net.ua/novyny/yak-i-de-lviv-yany-planuyut-svyatkuvaty-novyj-rik/

 

 

Переглядів: 260 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024